PostNord-medarbetare levererar paket till mottagare.
Artiklar/E-handel

Lördagsleveranser till två miljoner svenska hushåll

Vi kommer nu leverera paket sex dagar i veckan. Nära fyra miljoner svenskar kan därmed få leveranser hem eller till paketboxar även på lördagar.
– Då har e-handelsföretagens lagerverksamheter öppet. Det betyder att även vi utökar våra tider, säger PostNords e-handelschef Peter Hesslin.

Från och med mitten av november utökar vi våra leveranser till att omfatta sex dagar i veckan. Omkring två miljoner hushåll kommer att kunna få sina paket levererade hem och till paketboxar på lördagar.

Anledningen är förstås i grunden den ökade e-handeln. Under 2020 ökade den med 40 procent och den senaste E-barometern visar tydligt att tillväxttakten inte kommer att avta. Under andra kvartalet 2021 ökade e-handeln med ytterligare 16 procent.

– E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna. Det betyder att även vi på PostNord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till, säger Peter Hesslin, chef för e-handel.

Först ut med lördagsleveranser

Vi har tidigare utökat servicen under högsäsong, det vill säga perioden mellan Black Friday och jul, och nu när kunderna skickar allt fler paket blir den modellen PostNords nya standard.

Uppsala, Helsingborg, Lund, Trelleborg, Landskrona och utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer i ett första steg att kunna få hemleveranser på lördagar. I ett nästa steg får boende i fler av Sveriges större städer samma service.

Nästan fyra miljoner svenskar berörs

Peter Hesslin är stolt att leveranserna kan utökas:
¬– Vi har ett tydligt fokus med utvecklingen av våra tjänster, vi ska skapa bra och smidig service. Nu kan vi leverera på ännu fler tider till två miljoner hushåll, vilket i runda slängar innebär nära fyra miljoner människor.

Hemleverans på lördagar införs den 13 november för tjänsten MyPack Home. Samtidigt utökar vi lördagsleveranserna till ombuden för tjänsten MyPack Collect. Även PostNords paketboxar i de ovan nämnda områdena får lördagsutkörning.