Prispokal till PostNord Logistics Award, designer Stephen Schaum.

PostNord Logistics Award

Den 13 april korar vi vinnaren av PostNord Logistics Award i en fullspäckad digital direktsändning. Vi ställer om 2021 års upplaga av evenemanget och prisutdelningen för PostNord Logistics Award till en digital sändning där vi hyllar de mest hållbara och innovativa logistiklösningarna.

Årets sändning kommer att innehålla mycket mer än en prisutdelning. Under PostNord Logistics Awards bjuder vi även in till en inspirerande eftermiddag där vi tillsammans med aktörer från branschen diskuterar hur logistikbranschen har påverkats av en tid av ovisshet – en affärskritisk omställning och kraven på en hållbar försörjningskedja.

Årets tema har vi valt att kalla En dynamisk supply chain – avgörande när världen och kundbehoven snabbt ändras.

Vilka globala och nationella konsekvenser har pandemiåret 2020 medfört branschen? Stängda gränser, importpåverkan och restriktioner har bidragit till ett förändrat konsumentbeteende – vi samtalar om hur logistikbranschen snabbt har behövt ställas om och agera agilt. Vilka har varit de största utmaningarna och möjligheterna?

Det kommer att bli en sändning fullspäckad med inspirerande samtal och insikter från branschen – som avslutas med att årets pristagare koras under direktsändning. Du anmäler dig till direktsändningen lite längre ner här på sidan.

Program

Moderator: Max Landergård

 1. Intro: En dynamisk supply chain – när omvärlden snabbt ställs om
  En tillbakablick på året som har varit och hur logistikbranschen har påverkats av en tid i ovisshet. Reflektioner med Peter Hesslin, Chef e-Commerce & Logistic från PostNord och moderator Max Landergård.

 2. Omvärldsanalys – vilka globala och nationella konsekvenser har pandemiåret inneburit?
  Fredrik Bergström, Affärsområdeschef WSP Advisory Sverige, analyserar infrastrukturen och transportflöden globalt och nationellt. Hur har logistikbranschen påverkats av förändringarna som sker i samhället, i handel och inom industrin? Konsumenternas förändrade köpbeteende som är en konsekvens av coronapandemin – kravet på digitaliseringsutveckling och hur påverkar den digitala tekniken var vi bor i framtiden?

 3. Förpackningsresan – mot en mer klimatsmart e-handel
  Hur kan e-handelsbranschen möta konsumenternas krav på mer hållbara förpackningar? Och vad är egentligen en hållbar transport? Samtal med Sofia Leffler-Moberg, Hållbarhetschef från PostNord.

 4. Omställningens möjligheter
  Andreas Wilson, Global Supply Chain Lead från Hästens sängar, gästar oss och berättar om hur de har ställt om verksamheten och bland annat utvecklat en helt ny affärsmodell – vilka möjligheter omställningen har inneburit för Hästens sängar.

 5. Det nya normala
  En trendspaning där vi tar tempen på framtidens logistikkedjor med Per Olof Arnäs, Associate Partner på Steerlink Partners.

 6. Slutord
  Peter Hesslin, Chef e-Commerce & Logistic från PostNord och moderator Max Landergård analyserar och summerar vilka krav och möjligheter framtidens logistikbransch står inför.

 

Anmäl dig till den digitala sändningen

Finalister

Command Center

Genom att kombinera världsledande kompetenser inom sjukvård respektive logistik, transport och inköp etablerades på mycket kort tid en effektiv logistikverksamhet som under pandemin säkrade varuförsörjningen av sjukvårdsmaterial till region Stockholm. Samarbetet präglades av professionalism, resultatinriktning, prestigelöshet och hade samhällsnyttan i fokus.

Elanders Group

Genom en målmedveten transformation från en tryckerikoncern till ett globalt tjänsteföretag, som erbjuder breda logistiklösningar med en lång rad innovativa tjänster och systemlösningar, har verksamheten utvecklats till en växande koncern på logistikens framkant.

Husqvarna

Med uppfinningsrikedom och fokus på både kostnader och hållbarhet har en smart förpackningslösning utvecklats som avsevärt ökar fyllnadsgraden och därmed minskar C02-utsläppen i samband med transport. Lösningen skyddar även produkterna bättre vilket reducerar antalet reklamationer.

Jula Logistics

Med entreprenörskap och innovativa logistiklösningar har ett snabbväxande multimodalt logistiknav för lagring, skeppning och omlastning av gods etablerats, finansierats och utvecklats av ett privatägt handelsföretag i nära samverkan med samhällets aktörer

 • Tidigare vinnare

  Läs om tidigare vinnare och nominerade från 2002 och framåt.

  Tidigare vinnare och nominerade
 • Priset

  Stephen Schaum har skapat statyn Two Rivers till PostNord Logistic Awards.

  Priset
 • Juryns medlemmar

  Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet.

  Jury