Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Podden E-handelstrender

E-handelstrender är en podd där journalisten och e-handelsexperten Urban Lindstedt tillsammans med medverkande från e-handelsvärlden diskuterar den senaste veckans viktigaste e-handelsnyheterna under drygt 30 minuter. Tre ämnen och tre medverkande.

3D printing ställer logistiken på huvudet

3D printing har utvecklats till en mogen teknik som har potentialen att i grunden förändra hur vi organiserar produktion, logistik och e-handel. Ett viktigt argument för 3D printing är hållbarhet eftersom tekniken minskar behovet av lagerhållning och långa transporter.
Idag går det att printa fram produkter av plast, metaller och blandningar av olika material med egenskaper som är överlägsna produkter framtagna med traditionell massproduktion.
Reservdelar är ett område där 3D printar kan sänka kostnaderna och minimera tiden för produktionsbortfall.  Även inom medicin används 3D print-tekniken för att ta fram organ som kirurger kan träna på inför en operation.

Med 3D printar produceras redan idag personaliserade produkter till konsumenter – allt ifrån mobilskal till skor. Eftersom 3D printar kommer att förändra hur vi ser på produktion, logistik och e-handel har Postnord Strålfors har taget ett ordentligt grepp på 3D printing.
I avsnitt 110 av podden eHandelstrender samtalar programledare Urban Lindstedt med Lisbet Karlsson, produktionschef på Strålfors och Tomas Lundström, Head of 3D, på Strålfors.

Customer service