Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Tackkort.

Tackkort – glöm aldrig det magiska ordet

Tack! Merci! Gracias! Shukran! Det magiska lilla ordet tack kan göra så mycket nytta, i livet – och i kommunikationen människor emellan. En tack för senast-hälsning uppskattas alltid, oavsett i vilken form den kommer.

Det fungerar jättebra med ett vykort, ett mejl eller ett välskrivet sms. Eller skicka en glad bild på dig, varför inte tillsammans med presenten, med PostNords tjänst Riktiga Vykort, direkt från datorn eller från tjänstens app.

Skaffa en låda hemma där du sparar fina kort, vykort och frimärken som du enkelt plockar fram när tillfället kommer. Det finns de som menar att ett tackkort måste skickas inom en månad, efter exempelvis bröllop när du som brudpar tackar för presenten. Eller när du som student tackar för armbandet du fick av mormor. Men om det inte gick att få ihop, tänk på det gamla (nya?) ordspråket: "Hellre ett väldigt försenat tackkort än inget alls!".

När ska man tacka – vanliga frågor kring tackkort

Så här kan du formulera dig

Världens bästa moster!
Tusen tack för den fina rosa skålen, den passar verkligen jättebra i min nya lya.
Kram från Lisa

Ett hjärtligt tack för uppvaktningen i samband med min konfirmation.
Bästa hälsningar från Vanessa

Stor tack för uppvaktningen på min student! Tack också för den fina silverramen, den blir perfekt för min studentbild.
Hälsningar från Olle

Johannes! Så generöst, härligt, kul och sent (!) det blev senast. Vilket party! Stort tack för århundradets bästa 30-årsskiva.
Vi ser fram emot att ses snart /Ida och Ebba

Stort tack för den generösa gåvan vi fick till vårt bröllop. Vi blev jätteglada för de vackra blå tallrikarna som passar perfekt till vår servis. Vi ser nu fram emot att äta många goda middagar på dem – håll utkik efter en inbjudan!
Kram från Cia och Anders

Tusen tack för att ni ville komma och fira vår kärlek med oss.
Ni gjorde vår dag oförglömlig!
Kram från Anja och Alexandra

Ett stort och hjärtligt tack för den fina uppvaktningen i samband med vårt bröllop.
Sofia & Daniel

Fler inbjudningsteman

Ebba Kleberg von Sydow

Bröllop

Familjefest i trädgården, vita dukar eller partytält? Börja planera i god tid. Så fort ni spikat väsentligheter som plats, dag och tid – sätt igång med inbjudan. Stilrent, coolt eller romantiskt? Högtidligt, härligt avslappnat eller med humor? 

Julklapp och julkort.

Skicka en julhälsning

Julkort är mycket mer än en god jul-hälsning. Det är ett perfekt tillfälle att få iväg den där hälsningen till den du tänkt på, en släkting eller en bekant – någon du vill visa lite extra omtanke.

Ett handskrivet kort.

Kondoleans

Att uttrycka sin sorg – att skicka en tanke, en hälsning och visa sitt deltagande. Ofta har vi svårt att sätta ord på tankarna. Men det behövs inga krångliga formuleringar. Här får du tips och råd på hur du formulerar dig.

Dopbestyr

Dop och namngivning

Finns det något lyckligare att fira än ett nytt liv? Ljust, fint och genomlyckligt. Dop är en underbar blandning av stämningsfullt, familjärt och glatt firande. En namngivning kan göras precis lika vackert och högtidligt. 

Ebba Klerberg von Sydow med balonger och ett paket.

Fest, födelsedag och firande

Vem har sagt att du måste vänta in en jämn födelsedag? Varför inte slå på stort lagom till 39-årsdagen? 43-årsdagen? Eller när ni varit gifta i sju år, och grejat det galant? Eller när det var på tok för längesedan ni sågs annat än på Facebook eller genom ett Instagram-filter.

Handskrivet kort.

Minneshälsning och kondoleans

Att uttrycka sin sorg – att skicka en tanke, en hälsning och visa sitt deltagande. Ofta har vi svårt att sätta ord på tankarna. Men det behövs inga krångliga formuleringar. Här får du tips och råd på hur du formulerar dig.