Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Handskrivet kort omgivet av en kvist och vackra band.

Minneshälsning och kondoleans

Att uttrycka sin sorg – att skicka en tanke, en hälsning och visa sitt deltagande. Ofta har vi svårt att sätta ord på tankarna. Men det behövs inga krångliga formuleringar. Här får du tips och råd på hur du formulerar dig.

Först och främst, det viktiga är att faktiskt göra det – att få iväg hälsningen. Alltför ofta tycker vi att det är svårt att formulera oss, man blir osäker, vill inte trampa fel och det blir inte av. Men vet du vad? Skriv hellre precis det du tänker: ”Jag hittar inga ord och jag kan inte föreställa mig din sorg”. Det räcker. Skriv ett kort och posta, eller skicka ett sms. Lyft på luren. Eller skicka bara en blomma, eller visa att du finns där. Bara du gör det, de där orden eller handlingen kan betyda så mycket.

Vi reder ut frågetecken kring kondoleans, sorg och minneshälsningar

Så kan du skriva till den som är i sorg

Exempel 1:
Kära Zara!
Orden räcker inte till. Ville bara att du ska veta att jag tänker på dig och att jag finns här om du behöver något, eller vill prata. Du vet var jag finns.
Kram från Stina

Exempel 2:
Jag förstår att det är mycket tungt för er nu. Hör av er om det finns det något jag kan hjälpa till med. Varma hälsningar från Amelia

Exempel 3:
Elsa - jag tänker på dig!
Kram från Carlo

Exempel 4:
Med anledning av er mammas bortgång vill jag framföra mina kondoleanser.
Mitt varmaste deltagande i er ofattbara sorg.
Bästa hälsningar från Sofia

Exempel 5:
Skickar här en hälsning till er alla!
Våra tankar är hos er i denna svåra tid.
Stor kram från familjen Svensson

Exempel 6:
Kära Lova,
Din älskade pappa kommer alltid finnas i vårt minne.
Varma hälsningar från kollegorna

Fler inbjudningsteman

Ebba Kleberg von Sydow

Bröllop

Familjefest i trädgården, vita dukar eller partytält? Börja planera i god tid. Så fort ni spikat väsentligheter som plats, dag och tid – sätt igång med inbjudan. Stilrent, coolt eller romantiskt? Högtidligt, härligt avslappnat eller med humor? 

Dopbestyr

Dop och namngivning

Finns det något lyckligare att fira än ett nytt liv? Ljust, fint och genomlyckligt. Dop är en underbar blandning av stämningsfullt, familjärt och glatt firande. En namngivning kan göras precis lika vackert och högtidligt. 

Julklapp och julkort.

Skicka en julhälsning

Julkort är mycket mer än en god jul-hälsning. Det är ett perfekt tillfälle att få iväg den där hälsningen till den du tänkt på, en släkting eller en bekant – någon du vill visa lite extra omtanke.

Ebba Klerberg von Sydow med balonger och ett paket.

Fest, födelsedag och firande

Vem har sagt att du måste vänta in en jämn födelsedag? Varför inte slå på stort lagom till 39-årsdagen? 43-årsdagen? Eller när ni varit gifta i sju år, och grejat det galant? Eller när det var på tok för längesedan ni sågs annat än på Facebook eller genom ett Instagram-filter.

Egenskapade tackkort och fina frimärken.

Tackkort

Glöm aldrig det magiska ordet Tack! Merci! Gracias! Shukran! Det lilla ordet tack kan göra så mycket nytta, i livet – och i kommunikationen människor emellan. 

Handskrivet kort.

Minneshälsning och kondoleans

Att uttrycka sin sorg – att skicka en tanke, en hälsning och visa sitt deltagande. Ofta har vi svårt att sätta ord på tankarna. Men det behövs inga krångliga formuleringar. Här får du tips och råd på hur du formulerar dig.