Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Barnkalas – uppmuntra barnen att skriva själva

För en generation där mer än någonsin sker digitalt så blir en fysisk, handskriven inbjudan någonting exotiskt och spännande. Involvera barnen i inbjudan, från början till slut!

Det är precis som med matlagning, låter man dem vara med och laga blir det oftast – i deras smak – mycket godare. Låt barnen få välja kort, skriva själva och kombinera skrivträning och handstilsträning med att fundera ut hur de vill formulera sig.

Här finns inga rätt eller fel, det viktiga (och roliga!) är att de får sätta på klistermärken själva och sedan följa med och lägga breven på lådan. Sedan gäller det bara att vänta på att kompisarna får kalaspost hem på hallmattan …

Kom ihåg! När du skickar inbjudningskort eller paket till barn, skriv barnets fullständiga namn. Och barnet, eller den som hämtar ut, ska visa giltig legitimation (till exempel pass) både för sig själv och barnet när Rek, paket och postförskott hämtas ut.

Ebbas 5 tips för ett lyckat barnkalas

  1. Kör disco med dansstopp. De flesta barn älskar att dansa!

  2. Fixa en enkel skattjakt, istället för fiskdamm. Göm godispåsarna i en skokartong, som du skriver “SKATT” på. Samla barnen och börja ge mystiska ledtrådar, som först bör vara lagom vilseledande. Låtsas att du får ledtrådarna på sms, så kan du låtsas läsa ledtrådar i din mobil och då anpassa längden på skattjakten. Och: godispåsen sist! Max tio minuter innan kalaset är slut.

  3. Negativ OSA. Skriv “OSA om ni INTE kan komma”, om du räknar med att de flesta små kompisarna ändå kan komma.

  4. Planera många aktiviteter. Charader, minnesleken med en bricka fylld med småsaker som du lägger en duk över, dansstopp, pricka bollen i hinken – ha många lekar redo, det går alltid fortare att bli klar med dem än man beräknat.

  5. Försök hålla dig till tumregeln: lika många gäster som barnet fyller åt. Tre år - tre gäster, fyra år – fyra gäster och så vidare.

 

Fler inbjudningsteman

Ebba Kleberg von Sydow

Bröllop

Familjefest i trädgården, vita dukar eller partytält? Börja planera i god tid. Så fort ni spikat väsentligheter som plats, dag och tid – sätt igång med inbjudan. Stilrent, coolt eller romantiskt? Högtidligt, härligt avslappnat eller med humor? 

Så lyckas du med bröllopsinbjudan

 

Julklapp och julkort.

Skicka en julhälsning

Julkort är mycket mer än en god jul-hälsning. Det är ett perfekt tillfälle att få iväg den där hälsningen till den du tänkt på, en släkting eller en bekant – någon du vill visa lite extra omtanke. 

Till våra julkortstips

Ett handskrivet kort.

Kondoleans

Att uttrycka sin sorg – att skicka en tanke, en hälsning och visa sitt deltagande. Ofta har vi svårt att sätta ord på tankarna. Men det behövs inga krångliga formuleringar. Här får du tips och råd på hur du formulerar dig.

Till tipsen

Egenskapade tackkort och fina frimärken.

Tackkort

Glöm aldrig det magiska ordet Tack! Merci! Gracias! Shukran! Det lilla ordet tack kan göra så mycket nytta, i livet – och i kommunikationen människor emellan. 

Fler tips på hur du tackar

Ebba Klerberg von Sydow med balonger och ett paket.

Fest, födelsedag och firande

Vem har sagt att du måste vänta in en jämn födelsedag? Varför inte slå på stort lagom till 39-årsdagen? 43-årsdagen? Eller när ni varit gifta i sju år, och grejat det galant? Eller när det var på tok för längesedan ni sågs annat än på Facebook eller genom ett Instagram-filter.

Allt för bästa festen

Dopbestyr

Dop och namngivning

Finns det något lyckligare att fira än ett nytt liv? Ljust, fint och genomlyckligt. Dop är en underbar blandning av stämningsfullt, familjärt och glatt firande. En namngivning kan göras precis lika vackert och högtidligt. 

Så planerar du dop och namngivning