Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Illustration för Retail Day Connect 2020

Tack till alla som deltog på Retail Day Connect 2020!

Den 22 september 2020 genomförde vi årets upplaga av Retail Day Connect. Denna höst blev lite annorlunda än vad vi hade tänk. Vi ställde om och bjöd in till en digital sändning.

Nu har vi lagt upp inspelningar från dagen här. Det kommer även en lång version inom kort.

E-handeln har under våren och sommaren 2020 genomgått en period av exceptionell tillväxt, i takt med att många konsumenter undvikit den fysiska handeln och spenderat betydligt mer tid hemma. Detta har lett till stora möjligheter för svenska e-handelsföretag, men också till betydande utmaningar.

Under en 3 timmar lång sändning bjöd vi in branschen att ta del av ett spännande programinnehåll och intressanta talare där vi diskuterade ”Hur vi klarar omställning tillsammans i en föränderlig tid”. Vilka förändringar och utmaningar har branschen tvingats tackla och hur har olika aktörer, de facto, hanterat situationen?

I sändningen presenterade Arne Andersson och Carl-Fredrik Teder senaste fakta och analys från PostNords färskaste e-handelsrapport, E-barometern Q2 och E-handeln i Europa. Vi bjöd på ett spännande blockinnehåll med bland annat Kristina Lindhe från Lexington. Alex Ootes från Amazon gästade oss och berättade om deras kommande lansering i Sverige och vilka möjligheter detta innebär för svenska e-handelsbolag. Vi gästades även av Bank Bergström, Nordic Nest. Per Ljungberg, Svensk Digital Handel, Jenny Rydhström, Gents. Carin Blom, PostNord, Charlotte Nordén, Cellbes. Sofia Moberg Leffler, PostNord. Jon Lööf, Significant Other Stockholm AB. Christer Pettersson, Hultafors Group. Peter Hesslin, PostNord.

Programmet modererades av Beata Wickbom.

Ladda ner rapporten E-barometern Q2

Vi har redan börjat se fram mot nästa gång års evenemang som kommer äga rum våren 2021. Så håll utkik för snart släpper vi datumet för Retail Day Connect 2021.

Titta på inspelningar från dagen

Retail Day Connect 2020

E-barometern Q2 2020

E-commerce in Europe (på engelska)

Customer service