Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

E-handeln i Norden

Vi följer den nordiska utvecklingen inom e-handeln. Rapporten E-handeln i Norden kommer två gånger om året.

Det finns stora likheter mellan våra nordiska e-handelsmarknader, men också en hel del klara skillnader; det görs väldigt tydligt i den här halvårsrapporten.

En sak som konsumenterna i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gemensamt är att många tänker på hållbarhet när de e-handlar. Mer än en tredjedel av nordborna i vår undersökning har uppgett att de alltid eller ofta gör hållbarhetsmedvetna val när de köper saker på nätet.

Andelen som e-handlar från Kina har sjunkit med några procentenheter i både Sverige, Danmark och Finland, men i Norge har det blivit fler.

En annan väldigt tydlig skillnad mellan marknaderna är hur man som slutmottagare får sina e-handlade paket levererade. Att hämta sin vara i en paketbox är till exempel betydligt vanligare i Danmark och Finland än vad det är i Sverige och Norge.

Halvårsrapport 2019

Ladda ner E-handeln i Norden

<script type="text/javascript" src="//app-lon02.marketo.com/js/forms2/js/forms2.min.js"></script> </p> <form id="mktoForm_4231"></form> <p> <script type="text/javascript">// <![CDATA[ MktoForms2.loadForm("//app-lon02.marketo.com", "184-XFT-949", 4231); // ]]></script>
Customer service