Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

PostNord levererar direkt till teknikerns baklucka

PostNord levererar paket och pall till Electrolux kunder sedan tidigare. Nu fördjupas samarbetet med en unik logistiklösning som sparar mycket tid för Electrolux tekniker. PostNord har utvidgat den befintliga InNight-servicen och levererar nu reservdelar direkt till montörernas bilar över natten.

Nattleverans, foto: Henry Lundholm.

För att möta Electrolux utmaning att hålla ett sent orderstopp och samtidigt få reservdelarna levererade tidigt på morgonen, får de sedan januari även hjälp med InNight-leveranser utöver partigods.

Montörerna på Electrolux, som servar vitvaror i svenska hushåll, slipper nu köra långa sträckor varje morgon för att hämta upp reservdelar vid någon av företagets servicestationer.

Den nya InNight-lösningen gör att montörerna får reservdelarna direkt till sina bilar utan att själva behöva vara på plats. PostNord och Electrolux är bland de första i Norden med denna lösning, det vill säga att leverera direkt till montörer. 

Anders Eriksson, Electrolux

— Vi har valt att samla hela den svenska distributionen av reservdelar och tillbehör hos PostNord. InNight-lösningen har fungerat väl redan från start och montörerna är jättenöjda. Vi kommer fortsätta lägga om logistiken och inom två år är planen att dubbla eller tredubbla antalet anslutna tekniker, säger Anders Eriksson, Distribution Manager Nordic på Electrolux.

Att frakta varorna nattetid sparar tid och pengar.

Fakta:

PostNord har access till de anslutna montörernas fordon och får information om en förutbestämd plats där bilen står den aktuella morgonen. Leveransen sker under natten utan att montören själv behöver vara på plats.

 

Reservdelar från Electrolux lager i Mariestad hämtas fram till klockan 18 på kvällen och levereras direkt till teknikernas bilar senast klockan 7 på morgonen dagen därpå.

Customer service