Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Satsning på e-handlare

Isabelle Baumann, chef för Business Innovation and Technology på PostNord

Nu lanserar PostNord ecNOW en lösning som ska fylla behovet hos små och medelstora e-handelsföretag med tillväxtplaner. Med ecNOW kommer e-handlarna snabbt få tillgång till en professionell logistiklösning med lager, IT-system och distributionslösning.

Tillväxten inom e-handeln har de senaste åren legat kring 16 procent per år. Följden blir att många snabbväxande bolag etableras och de behöver få tillgång till professionella logistiklösningar som de enkelt och snabbt kan skala om då affären växer.

– Tanken är att vi ska hjälpa dem på samma sätt som vi hjälper våra stora kunder genom att skapa samma förutsättningar. Vi skapar en ”one stop shop” med ett nytt digitalt gränssnitt som gör det lättare att förstå och skräddarsy lösningar utifrån behov som förändras i takt med att man växer, säger Isabelle Baumann, nybliven chef för Business Innovation and Technology.

Med ecNOW kan e-handlarna snabbt få tillgång till en professionell logistiklösning med lager, IT-system och distributionslösning.
– Vi kommer också att erbjuda konsultativa tjänster för att hjälpa kunderna att öka sin försäljning. För att visualisera vad ecNOW erbjuder har vi skapat ett modulhus, ”the house of ecNOW”, som tydligt beskriver våra tjänster.

Konceptet bygger på tänket bakom delningsekonomi. På vilket sätt?
– Ett lager består av flera fasta kostnader. I ecNOW-lagret delar kunderna på lagersystem (WMS), personal, inredning, teknisk utrustning och truckar. Dessutom har man tillgång till specialistkompetens inom e-handel, säger Isabelle Baumann.

Hon konstaterar att man ser ett ökat behov av effektiva och smarta logistiklösningar i och med den ökande e-handeln.
– Genom att prata om hur vi kan hjälpa kunderna öka sin omsättning genom PostNords analys- och kommunikationslösningar har vi ett unikt erbjudande på marknaden.

PostNord har ett antal aktiva kunddialoger, såväl med mindre e-handlare som större kunder.
– De större intresserar sig för det vi kallar city fulfillment center (stadsnära lager) med delar av sitt sortiment, säger Isabelle Baumann.

För att vässa konceptet har en handfull e-handlare gett feedback, däribland inredningsföretaget Maze Interior.

Thomas Resell, vd Maze Interior

– Med en accelererande tillväxt krävs nya logistiklösningar som kan hantera både stora och mindre leveranser som dessutom är spridda över hela världen. Lösningen måste vara omni-kompatibel och kunna hantera både större order mellan olika lager samt e-handels order till privatpersoner. ecNOW-konceptet kan vara just det vi behöver, säger Maze Interiors vd Christian Resell.

FAKTA ecNOW

  • ecNOW är en totallösning för små och medelstora e-handlare som efterfrågar expertis, verktyg och överblick för kostnadseffektiv kundkommunikation i kombination med en skalbar logistik- och lagerlösning.
  • E-handlarna erbjuds en totallösning där de olika delarna av lager, logistik, kundkommunikation samt expertis inom samtliga kan anpassas efter kundens behov och beroende i vilken fas kunden befinner sig.

Läs mer om ecNOW

Customer service