PostNord Return Drop Off

Vi gör det enkelt och tryggt för dina kunder att skicka returer. I Sverige, Norden samt ett flertal destinationer i Europa.

Enkla och trygga returer för dig och din kund

Har du behov av att erbjuda dina kunder möjligheten att returnera varor på ett enkelt och tryggt sätt?

 

  • Enkelt

    Du behöver bara förse din kund med en returfrakthandling med instruktioner.

  • Säkert

    Du och din kund får full kontroll över returerna och kan följa dem hela vägen.

  • Smart

    Enkelt och tryggt för kunderna.

Med PostNord Return Drop Off gör du det enkelt för dina kunder att skicka tillbaka ett paket samtidigt som både du och kunden får full kontroll på returerna.

Att använda PostNord Return Drop Off är enkelt. Du förser din kund med en returfrakthandling och en instruktion om hur returen går till. Kunden lämnar försändelsen till närmaste ombud och inom kort är varan tillbaka hos dig.

Länder du kan skicka returer ifrån

Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Österrike, Estland, Lettland, Litauen, Spanien, Portugal, Frankrike, Polen och Tjeckien*.

*Gäller från och med januari 2020.

Mått- och viktbegränsningar

Varje paket får väga högst 20 kg

Norden Längd max 1,5 meter samt max längd + omkrets = 3 meter
Europa Längd max 1 meter samt max längd + omkrets = 2,5 meter

Tilläggstjänster

Klimatkompensation PostNord investerar den oavkortade ersättningen i förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Fossil energiproduktion ersätts av förnybar. Det görs med hjälp av FN certifierade CDM-projekt (Clean Development Mechanism) via företaget 2050.
Print Return Label Med Print Return Label kan du förse din kund med en QR-kod istället för att skicka med en fysisk frakthandling. Frakthandlingen skrivs sedan ut på ett serviceställe när din kund visar upp QR-koden och lämnar in paketet. Gäller inom Sverige.
Utlämningsavisering Avisera din returavsändare, eller kanske en tredje part, när paket har lämnats ut via sms eller e-post. Gäller inom Sverige
Varuförsäkring Gäller om innehållet är skadat eller om hela eller delar av innehållet har kommit bort. Ersättningen baseras på varans värde.

Vill du veta mer om PostNord Return Drop Off?

Relaterade tjänster

PostNord Return Pickup

Med vår tjänst Return Pickup kan du erbjuda dina kunder att smidigt boka hämtning av returer upp till 2 500 kg.

Mer om PostNord Return Pickup

Varubrev

Med Varubrev kan du som är avtalskund skicka försändelser som väger max 2 kilo enkelt, snabbt och kostnadseffektivt – både inrikes och utrikes.

Mer om Varubrev

Svarspost utrikes

Få fler svar på dina utskick till utlandet. Gratis porto och förtryckt adress gör det enkelt för dina kunder att svara. Du betalar bara för de svar du får.

Mer om Svarspost utrikes