Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Tullinformation rörande Brexit

Den 31 januari blev det klart att Storbritannien lämnar EU, men fram tills 1 januari 2021 är handeln opåverkad.

Nu väntar en övergångsperiod under resterande 2020, det innebär att tullplikt för all handel med Storbritannien först träder i kraft natten mellan den 31 december och den 1 januari 2021. Tills dess går det att importera från och exportera till Storbritannien som tidigare.

Avsikten är att EU och Storbritannien under övergångsperioden ska förhandla fram ett avtal som bland annat ska innehålla bestämmelser om handeln mellan EU och Storbritannien. Eftersom det i dagsläget inte finns några klara besked kring det framtida avtalet rekommenderar vi att du följer utvecklingen och förbereder dig och ditt företag så bra som möjligt. Till exempel kan du redan nu kontrollera så att du har skickat in en tullfullmakt till ditt tullombud samt säkerställa att du har ett EORI-nummer. Detta ansöker du om hos Tullverket.

För mer information om förberedelser hänvisar vi till Tullverkets information om Brexit

Läs om hur våra tjänster påverkas av Brexit.

Har du frågor om PostNords processer och tullrutiner i samband med Brexit så är du välkommen att kontakta kundservice på telefon 0771–33 33 10 eller via mejl.

Så påverkas våra tjänster

Utträdet kommer att påverka PostNords logistik- och brevtjänster då hanteringen av gods och handel mellan Sverige och Storbritannien kräver förändrade rutiner och nya avgifter på tjänsterna.
Customer service