Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Förberedelser

Ska ditt företag skicka brev, paket eller pall finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan ni skickar.

Handla våra produkter online

Frimärken, förpackningar och frakt – här hittar du information om vilka av våra produkter och tjänster du kan köpa direkt på webben.

Vad får du skicka?

Innehåll som inte är tillåtet att skicka kan stoppas och det är du som avsändare som är ansvarig för att det du skickar inte är förbjudet. Här listar vi vad du får och inte får skicka med PostNord.

Tullinformation

Här hittar du tips och praktisk information om våra tulltjänster och allt du behöver veta inför export eller när du ska skicka en enstaka försändelse till utlandet.

Frakthandlingar

Skapa frakthandlingar och elektroniska transportinstruktioner snabbt och enkelt via EDI i ditt eget system.

Beräkna pris för brevsändning

Räkna ut vad dina brevsändningar kommer att kosta. Du kan även jämföra olika alternativ genom att göra flera beräkningar efter varandra.

Boka bud och hämtning

Använd våra verktyg för att enkelt boka bud eller hämtning, utkörning och sändning av brev, paket och pall. Du kan även boka bud lokalt, inrikes eller utrikes.

Klichéer

Är du avtalskund hos PostNord och har en frankeringsmaskin ska du använda klichéer för att visa vilken tjänst du skickar dina försändelser med. Här hittar du klichéerna för nedladdning samt instruktioner kring hur du använder dem.

Sorteringsanvisningar

Om du ska skicka många brev eller posttidningar kan du med fördel följa våra sorteringsanvisningar. Då klassas brevsändningen som en Sorterad brevsändning eller Sorterad posttidningssändning och du betalar ett lägre pris.

Fakturering

Som avtalskund kan du välja om du vill ta emot fakturor från oss i fysiskt eller elektroniskt format.  I elektroniskt format kan du välja mellan pdf-faktura och EDI-faktura.

Mått och vikt

Här hittar du vilka tillåtna mått, vikter och volymvikter som gäller när du ska skicka brev, paket eller pall.

Leveransalternativ

När du som företag ska skicka något är det viktigt att tänka på att dina mottagare själva vill kunna välja leveransalternativ, och ha kontroll över leveransen. Läs mer om alla våra olika leveranslösningar här.

Packa och emballera rätt

Alla paket hanteras med hjälp av maskiner, fraktas med bil och lastas tillsammans med gods av varierande storlek, form och vikt. Packa därför rätt för att förhindra skador på det du skickar.

Populära skicka-verktyg

Spåra brev, paket och pall

Spåra brev, paket och pall med försändelse-ID eller avsändarens logistikkundnummer och referens. 

Skicka Direkt

Köp frakt online. Välj hur du vill skicka, betala och skriv ut frakthandling.

Sök brevlåda eller serviceställe

Sök efter närmaste brevlåda eller serviceställe.

Sök postnummer och adress

Sök postnummer eller adress inom Danmark, Finland, Norge och Sverige.