Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Paketeringstips

Här hittar du tips och råd om hur du på bästa och tryggaste sätt förpackar det du ska skicka.

För att det du skickar ska komma fram utan skador är det viktigt att du packar det rätt. Alla paket hanteras med hjälp av maskiner, fraktas med bil och lastas tillsammans med gods av varierade storlek, form och vikt. Förpacka därför paketet ordentligt så att det klarar stötar, vibrationer och tryck.

Skydda din vara på bästa sätt

Packa in föremålen i något mjukt som dämpar stötar. Lägg dem i en hård kartong som skyddar dem från att klämmas. Skydda utskickande detaljer.

I Förpackningsguiden har vi tagit fram några exempel på hur du kan packa olika föremål. Observera att detta endast är rekommendationer. Det är avsändarens ansvar att paketera på rätt sätt.

Förpackningsguiden (pdf)

Köp våra förpackningar med porto eller använd eget emballage

På våra serviceställen kan du köpa vadderade påsar och kartonger med porto i olika storlekar, samt vår grå kartong utan porto.

Förpackningar med porto
Hitta serviceställe

Du kan även köpa förpackningar med porto i butiken.

Kunden ansvarar för sina åtaganden. Särskilt svarar kunden för att försändelser vid inlämning uppfyller de krav som ställs i PostNords allmänna villkor för näringsidkare PAKN och särskilda villkoren för tjänsterna. Kunden ansvarar för att försändelsernas innehåll är emballerat/förpackat på ett sådant sätt så att det varken i helt eller skadat skick kan orsaka skada.

Customer service