Brev

Skicka brev som väger upp till 2 kilo till mottagare i Sverige och resten av världen.
Köp frimärke till ditt Brev

Skicka ett vanligt brev inom Sverige eller till annat land

Med tjänsten Brev kan du som privatperson skicka ett brev vart du vill. Brevet kan innehålla allt från en hälsning till en lättare varuförsändelse. Brev kan väga upp till 2 kilo och du postar det enkelt i någon av våra brevlådor eller hos ett ombud.

Enkelt

Postas i någon av PostNords många brevlådor eller lämnas till ett postombud.

Flexibelt

Brevet kan väga upp till 2 kilo vilket gör att du kan skicka både små tunna brev och brev med större innehåll.

Stor räckvidd

Skicka inrikes och utrikes brev till mottagare i Sverige och resten av världen.

Skicka inrikes brev

Köp frimärken, kuvert och förpackningar med porto direkt i webbutiken. Brevet postas enkelt i någon av våra brevlådor eller lämnas hos ett postombud.

Skicka utrikes brev

Alla typer av frimärken kan användas. Valörlösa frimärken har samma värde som priset på ett 50-grams inrikesbrev. Du kan köpa frimärken direkt i webbutiken. Märks med Prioritaire-etikett eller med ordet "Prioritaire" till vänster om frimärket. Du postar brevet i en av våra brevlådor eller lämnar in det hos ett postombud.

En unik försändelse ID-nummer och korresponderade streckkod ska bifogas på brevet när brevet innehåller varor och skickas utanför EU. För snabbare och smidigare leveranser kan du enkelt med hjälp av Skicka Direkt betala, skapa adressetiketter, tulldokumentation och tull-EDI samt skriver ut dokumentationen. Brev med försändelse ID-nummer är inte spårbart. Läs mer om Spårbart brev utrikes.

Pris för brev

Priset baseras på brevets vikt. I portotabellerna kan du se hur mycket ditt brev kostar. Se portotabell för inrikes brev och portotabell för utrikes brev.

Leveranstid av Brev

Leveranstiden är olika för olika länder. Inom Sverige är brevet normalt framme inom två vardagar. Europas huvudstäder når du inom två till fem dagar. Se när ditt brev kan vara framme.

Vad får du skicka?

Läs mer om vad du får och inte får skicka.

Praktisk information för utrikes brevförsändelser

Flyggods

Enligt EU-direktiv från 2010 ska försändelser som transporteras med flyg röntgas för att uppfylla reglerna för flygsäkerhet. I det fall röntgen inte ger några svar om försändelsens innehåll kommer försändelsen skickas med andra transportsätt som tåg eller bil. Om det inte är möjligt skickas försändelsen tillbaka till avsändaren.

Tullinformation

När du skickar varor utanför EU behöver du bifoga särskilda tulldokument. Vid köp av porto i Skicka Direkt skapas tulldokumentation och tull-EDI som skickas till mottagande landets tull. Detta möjliggör en snabbare hantering i mottagande landets tull. Tullhantering utanför EU

Säkerhetsdeklaration

När du skickar varor inom EU ska du alltid bifoga säkerhetsdeklaration.
Säkerhetsdeklaration inom EU (PDF)

Vill du skicka ett brev?

Oavsett om du vill skicka inom Sverige eller till utlandet köper du enkelt frimärken, kuvert eller förpackning med porto direkt i vår webbutik.

Köp frimärke till ditt Brev

Relaterade tjänster

Sök leveranstider för brev

Sök leveranstider. Se hur lång tid det tar att skicka brev inom Sverige, inom Europa och till övriga världen med PostNord.

Sök leveranstider
Illustration av en kvinna som bär paket, stadssiluett i bakgrunden.

Brev Skicka Lätt

Brev Skicka Lätt är en prisvärd tjänst för dig som vill kunna spåra ett brev som inte kräver personlig kvittering av mottagaren.

Mer om Brev Skicka Lätt
Illustration av en mobil och italienska flaggan.

Rek utrikes

Rek utrikes används för att skicka viktiga dokument eller mindre varor utomlands på ett säkert sätt.

Mer om Rek utrikes