Logistik

Leverans samma dag med PostNord och Lager 157

På Luciadagen startade PostNord en pilot på tjänsten SameDay tillsammans med den svenska butikskedjan Lager 157. Tillsammans ska de leverera varor till butikens kunder – samma dag som ordern kommer in.

Det snabba leveransalternativet SameDay finnas valbart i Lager 157:s checkout och på skärm i butik. Till en början är det Lager 157:s kunder som bor i Stockholm som kommer att kunna få leveranser hem samma dag som de beställer.

Det är PostNords kommande tjänst MyPack Home SameDay som testas i denna pilot. Tjänsten innebär just leverans samma dag som PostNord får in ordern.

– Lager 157 är i framkant när det kommer till kundupplevelse inklusive snabbhet och innovativa lösningar i butik. Därför är vi glada att göra en pilot på SameDay tillsammans med Lager 157. Deras fokus på kundupplevelse ligger helt i linje med vår nya SameDay-tjänst, och med vad PostNord vill erbjuda kring tillgänglighet och flexibilitet, säger Tim Jørnsen, Head of eCommerce & Logistics på PostNord Group.

Lager 157 planerar att successivt koppla på sina andra butiker i landet och erbjuda SameDay-leveranser även där. Då kommer de att kunna dra nytta av PostNords unika täckning i landet.

– Vi är helt besjälade av att förenkla modebranschen och ser det här som en väldigt viktig milsten både för oss och för våra kunder. Målet är att hälften av våra butiker ska ha 157 SAME DAY inom 18-20 månader, säger Stefan Palm, vd för Lager 157.

Planen är att PostNords SameDay-tjänst ska rullas ut för fullt från och med 1 maj 2019. Tjänsten kommer då att vara tillgänglig i 36 städer i Sverige.

Läs fler artiklar.