Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

MyPack Home

För företag som vill skicka paket som väger upp till 35 kilo inom Norden, och upp till 31,5 kilo inom Europa. Snabb leverans hem till mottagaren.
Bli avtalskund
"Skicka paket inom Europa med snabb leverans direkt hem till mottagaren."

Vad är MyPack Home?

MyPack Home är för företag som vill skicka paket som väger upp till 35 kilo inom Norden, och upp till 31,5 kilo inom Europa, med snabb leverans hem till mottagarens dörr. Vi hämtar paketet hos dig och levererar till mottagaren som bestämmer när och hur leveransen ska ske. Inom Sverige levererar vi mottagarnas paket under dagtid eller i alla större städer på kvällstid. Lördagsleverans är tillgängligt Stockholm, Göteborg och Malmö.

I de fall paketet väger över 20 kilo sker leverans (inom Sverige) mot kvittenskrav till mottagarens tomtgräns/markplan.

Du behöver vara avtalskund hos oss för att ha tillgång till tjänsten.

Leverans

MyPack Home inom Sverige levereras inom 1–2 vardagar. Till utlandet kan leveranstiden variera beroende på vilket land du skickar till. MyPack Home går att skicka till de flesta europeiska länderna.

Leverans inom Sverige

Inom Sverige erbjuds ett fördefinierat leveranstidsfönster där mottagaren inte behöver vara på plats för att kvittera sitt paket. Mottagaren får en avisering via sms, mejl eller via PostNord App och väljer själv leveransdag och tidsintervall. Det finns också möjlighet för mottagaren att anpassa leveransen efter behov. Till exempel genom att välja personlig leverans vid dörren eller välja att hämta sitt paket på ett av våra serviceställen istället.

Mottagaren kan uppdatera och lägga till leveransinformation som exempelvis portkod direkt i PostNord App eller på webbplatsen. Vid hemleverans aviseras mottagaren när paketet är på väg. Paketet går att följa i realtid med hjälp av karta, beräknat leveransfönster och antal stopp före leveransen.

Lördagsleverans

Med lördagsleverans kan du som e-handelsföretag erbjuda dina kunder att få sina beställda varor redan på lördagen, i stället för att behöva vänta till efter helgen. Det gäller för närvarande för leveranser inom Sverige. Lördagsleverans kombineras med MyPack Home och innebär en extra leveransdag till ombud utan extra kostnad.

Leverans utanför Sverige

För MyPack Home utanför Sverige erbjuds oftast ett fördefinierat leveranstidsfönster, men där mottagaren behöver vara på plats att kvittera sitt paket. I de flesta länder finns det möjlighet att ändra det föreslagna datumet, välja leverans utan kvittens, eller leverans till ett serviceställe/paketbox i stället. Aviseringar och paketspårning finns i alla länder.

Svanenmärkt

MyPack Home är en av våra tjänster som levereras med en Svanenmärkt transport. Svanenmärket gör det enkelt för konsumenter att välja en mer hållbar leverans för varor som handlas online.

*Gäller ej i kombination med tilläggstjänsten SameDay.

Hur skickar jag?

Skicka via Skicka Direkt Business

Via Skicka Direkt Business kan du boka hämtning, skriva ut frakthandlingar och skapa elektronisk föravisering för MyPack Home. Du kan även ta ut rapporter för kontroll och uppföljning. Det går också att använda sig av ett eget transportadministrativt system (TA-system) godkänt av PostNord.

Tilläggstjänster

Begränsad mängd farligt gods
I vissa fall kan du skicka farligt gods i begränsade mängder. Läs mer om vad som klassas som farligt gods. Se undantagna länder och postnummer (pdf).

Direkt Retur
Paket som inte kan lämnas ut till mottagaren går direkt tillbaka till avsändaren. Gäller inom Sverige och Danmark.

Fast Liggetid 7 dagar
Mottagaren kommer inte att erbjudas utökad liggetid till 14 dagar. Gäller inom Sverige.

Kvittenskrav
När du som avsändare vill se till att leveransen sker fysiskt till en person på adressen samt att kvittens sker vid överlämning. Gäller inom Sverige och till Danmark och Norge.

Klimatkompensation
PostNord investerar den oavkortade ersättningen i förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Fossil energiproduktion ersätts av förnybar. Det görs med hjälp av FN certifierade CDM-projekt (Clean Development Mechanism) via företaget 2050.

Legitimationskontroll
Paketet lämnas ut till den som tar mot paket endast mot uppvisande av giltig legitimationshandling. I Sverige kan utlämning även ske mot uppvisande av utlämningskod som fås vi legitimering via BankID i PostNord Appen. Gäller inom Sverige.

Leverans utan kvittens
Leverans sker alltid till mottagarens adress. Mottagaren kommer inte att kunna göra något leveransval. Paketet levereras till mottagaren utanför dörren, eller till vald plats utanför huset, och utan kvittens. Paketet fotograferas och bilden blir tillgänglig för mottagaren i PostNord APP och för avsändaren i PostNord portal business. Gäller inom Sverige.

Utökad Liggetid 14 dagar
Liggetiden utökas till 14 dagar. Gäller inom Sverige.

Utökad identifiering
När det är extra viktigt att kontrollera att mottagaren personligen tar mot paketet. Utöver namn och adress kontrolleras även mottagarens personnummer innan utlämning. Gäller inom Sverige.  

Varuförsäkring
Teckna en kompletterande varuförsäkring om du vill säkra dig för det oförutsedda. Gäller vid stöld, olycka, skada eller förlust. Försäkringen gäller också vid naturkatastrofer såsom storm, åska och jordbävning.

Ålderskontroll
Används vid extra behov av kontroll att mottagaren har rätt ålder för att ta emot leveransen, 16, 18 eller 20 år. Gäller inom Sverige.

Ändrat förfogande
Behöver du göra en ändring av en försändelse efter inlämning, men före utlämning? Är frakthandlingen skapad i Skicka Direkt Business gör du ändringen enklast i Portal Business spårningsverktyg Track & Trace. Annars finns en blankett för detta (pdf).

Ny utkörning (inom Sverige)
Med Ny utkörning kan avsändaren begära ytterligare ett utkörningsförsök till mottagarens leveransadress. Beställning görs via PostNord Portal Business eller via kundservice 0771–33 33 10.

Heavy
Används när paketet väger över 20 kg för att säkra en hållbar arbetsmiljö för våra medarbetare. Leverans sker till tomtgräns/markplan.

SameDay
När behov finns av snabb leverans till hemmet eller till paketbox. Leverans sker mellan klockan 17 och 22 samma dag som upphämtning. Gäller inom Sverige.

Split Shipment
Gör det möjligt att sampacka och förtulla flera paket till olika mottagare som en sändning när du skickar större paketflöden över tullgräns. Gäller till Norge och Storbritannien.

Ej paketbox
Leverans till paketbox är inte tillåten. Gäller inom Sverige.

Specifikationer

Pris

Se gällande prislistor för avtalskunder.

Mått och vikt inom Norden

Längd: minst 140 mm, max 1,75 m
Bredd: minst 90 mm
Höjd: minst 15 mm
Längd + omkrets: max 3 m
Vikt inom Norden: max 35 kilo
Vikt utanför Norden: max 31,5 kilo

Generell tjänsteinfo

Inlämning: Hämtning ingår, PostNords serviceställen
Utlämning: Vid mottagarens dörr
Spårbart: Ja
Leveranstid inrikes: 1–2 vardagar
Leveranstid utrikes: Varierar beroende på mottagarland

Skicka paket direkt hem till mottagare inom Europa

Snabb och smidig leverans – flera tilläggstjänster för olika önskemål.

Bli avtalskund
Bli avtalskund