Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Inför julen

Ebbas bästa tips

Journalisten och programledaren Ebba Kleberg von Sydow vill slå ett slag för det handskrivna. Särskilt när det lackar mot jul.

Transkript

– Den som får ett julkort bland räkningarna på hallmattan blir jätteglad.

Trots att vi skickar allt färre fysiska brev håller julkortet ställningarna. Förra julen skickade svenskarna omkring 20,5 miljoner julkort. Nästan 8 av 10 svenskar vill helst ha sin julhälsning i postlådan, och 6 av 10 föredrar att skicka ett fysiskt julkort. Det visar PostNords årliga julkortsundersökning.

Krångla inte till det
Ebba Kleberg von Sydow är sedan 2013 medlem i Frimärksrådet och i projektet ”Min inbjudan” ger hon tips kring personliga och handskrivna hälsningar. Det kan gälla allt från snirkliga bröllopsinbjudningar till hemmapysslade julkort och Ebba understryker att det inte behöver vara krångligt.

– Ibland kör man fast, vad ska man skriva? ”Min inbjudan” handlar om att göra det enkelt att få iväg den där hälsningen du velat skicka men inte kommit till skott med. I lycka men också i sorg, när den där lilla hälsningen kan betyda så mycket.

– Du behöver inte ha fin handstil, köpa tjusiga kort eller formulera dig korrekt. Det viktiga är att det kommer iväg. Gör det bara!

Läs hela artikeln.

Till Ebbas tips om alla möjliga olika inbjudningar.

Customer service