PostNord Skicka – din alldeles egna röststyrda assistent

Med PostNord Skicka kan du få hjälp med att hitta de bästa fraktalternativen till Sverige och världen.

Beställ frakthandlingar med röstassistenten PostNord Skicka

Nu blir det enklare att få reda på vilket fraktalternativ som passar dig bäst. Googles omtalade röstassistent har kommit till Sverige och PostNord hör till ett av de första svenska företagen som utvecklat en egen rösttjänst i samarbete med Google. Det handlar om fraktportalen Skicka Direkt som nu går att prata med.

 

Nu kan du be din telefon att skicka direkt

PostNord Skicka är en röstassistent baserad på Google Assistent och finns för Android och iPhone. Med den kan du prata med fraktportalen Skicka Direkt och köpa fraktsedel direkt med telefonen.

Röstassistenten hjälper dig att välja det fraktalternativ som passar bäst. Du hamnar sedan i Skicka Direkt, där du köper din frakthandling som du skriver ut och fäster på paketet och lämnar in hos ett av våra ombud.

Exempel

Anta att du vill skicka en t-tröja till din kompis i New York. Då kan du säga till din telefon ”Prata med PostNord Skicka”. Röstassistenten svarar ”Hej, vad vill du skicka idag?” och du kan, genom att uppge vikt och adress, få svar på vad det kostar och sedan dirigeras fram till rätt tjänst.

Detta behöver du för att prata med Skicka Direkt

  • För Android behöver du Android 5.0 eller senare, Google-appen 6.13 eller senare, Google Play Services, 1,4 GB minne och 720 skärmupplösning. Appen Google Assistent finns redan i Androider.

  • För iPhone eller iPad behöver du iOS 10 eller senare, ett Google-konto och appen Google Assistent.

För att nå Skicka Direkt i Google Assistant säger du Prata med PostNord Skicka.

Det här är Skicka Direkt

Skicka Direkt är en fraktportal där privatpersoner eller företag enkelt kan köpa frakt för mindre försändelser på upp till 20 kilo, både inom Sverige och till utlandet. Du anger vikt och adress, betalar och skriver ut frakthandlingen. Klistra den på paketet och lämna hos ett av våra ombud. Med röstassistenten får du hjälp med allt och kommer direkt fram till bekräfta köp och betalning.

 

Google Play

Allt du behöver finns i din telefon.

App Store

Allt du behöver finns i din telefon.

Relaterade Tjänster

Elektroniska fakturaunderlag

Med elektroniska fakturaunderlag sparar du tid genom att sköta administrering och fakturering av transporter över internet.

Till Elektroniska fakturaunderlag

Riktiga Vykort webb

Skicka ett personligt foto som vykort från din dator till mottagarens brevlåda.

Till Riktiga Vykort webb

Riktiga Vykort app

Skicka ett personligt foto som vykort från din smartphone till mottagarens brevlåda.

Riktiga Vykort-appen i App Store

Riktiga Vykort-appen i Google Play

Mer om Riktiga Vykort