Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Tredjepartslogistik

Tredjepartslogistik – heltäckande och kundanpassade logistiklösningar

Har ditt företag en snabb tillväxttakt med ökade lagervolymer? Har ni behov av större lagerytor och att effektivisera hela logistikkedjan? Vår verksamhet för tredjepartslogistik är marknadsledande i Norden och erbjuder heltäckande logistiklösningar till företag i olika branscher.

När du väljer att outsourca din logistik eller logistikaffär till PostNord ökar du effektiviteten genom hela logistikkedjan. Vår lösning omfattar import och frakt, lagring, distribution och tullhantering.

Vi har också en väl utvecklad IT-struktur och hanterar en mängd olika data i flera olika affärssystem för att ge dig full insyn i logistikflödet. Med Kontrolltornet – vårt IT-stöd med webgränssnitt i realtid får du som avtalskund full kontroll över order och orderstatus, lagersaldo, track and trace, KPI-uppföljning, fakturor och debiteringsunderlag mm.

Våra erbjudanden inom Tredjepartslogistik

Import och frakt

PostNord hjälper dig som kund inom tredjepartslogistik (TPL/3PL) när du ska importera varor från länder utanför EU. Se vår lista med saker du kan behöva kan tänka på innan du sätter igång med import.

Lagring

Vi erbjuder tjänster för olika flöden – e-handel, butiker, grossister och returer. Vi hanterar traditionella lagerlösningar med pall, hyllor och lagerautomater samt lösningar med handdatorer och Pick-by-Voice. Vi satsar också på utveckling av modern teknik som automation.

Distribution

Som aktör inom tredjepartslogistik är vi transportörsoberoende med Norden som hemmamarknad och vi samarbetar med de större aktörerna.

 

Tullhantering

Flera företag har produktion i andra länder. Därför har vi ett brett utbud av tulltjänster för kunder med global logistik. Bil, järnväg, multimodal, sjö eller flyg.

E-handel

För flera av våra kunder är e-handel en viktig del av affären. Tillsammans med kunden utvecklar anpassade och unika lösningar.

De vanligaste verktygen och tjänsterna inom Tredjepartslogistik

Stort, tungt och skrymmande
En PostNord-lastbild lastas av en chaufför.

PostNord Groupage

Vill du samla alla dina paket och pallar i en leverans som vi hämtar hos dig och levererar inom hela Norden? Då är vår enkla dörr-till-dörr tjänst PostNord Groupage något för dig.

Digitala tjänster

PostNord Portal

Få bättre kontroll på leveranserna med hjälp av PostNord Portal.

Pall
En pall.

PostNord Pallet

När du har behov av att skicka lättare försändelser med levererans från dörr till dörr och full spårbarhet hela vägen.

Logistik
PostNord-lastbil på väg.

InNight

Skicka varor över natten. Vi hämtar hos dig på eftermiddagen, fraktar på natten och levererar till kunder i Norden och Baltikum nästa morgon.

Paket

MyPack Home

Skicka paket upp till 35 kilo, som lämnas direkt vid kundens dörr inom ett flertal länder i Norden och Europa.

Paket

MyPack Collect

Skicka paket som väger max 20 kilo till kunder i Norden och Europa.

Paket

MyPack Home Small

Skicka paket som väger max 3 kg med ett värde på max 450 kr som levereras till mottagarens postlåda eller fastighetsbox.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med tredjepartslogistik?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Inspiration

E-handel
E-barometern

E-barometern

Vi följer, i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research, den svenska e-handelns utveckling. Resultatet presenteras varje kvartal i rapporten E-barometern.

Logistik

Whitepapers

Information för företag om den digitaliserade världen. Här kan du läsa mer om hur du bygger din Supply Chain idag så att den löser det kunderna vill ha imorgon.

Logistik
Tidningen Tempo

Tidningen Tempo

I PostNords affärstidning Tempo får du nyheter och reportage från den nordiska logistikmarknaden. Gratis för kunder och kommer ut fyra gånger per år.

Guide till tredjepartslogistik

Tjänar du på att outsourca lagret? Läs PostNords guide till tredjepartslogistik.

Customer service