E-handel

Black Friday – årets största e-handelsdag

Black Friday har blivit en av de största handelsdagarna i Sverige. Den stora rea-dagen infaller sista fredagen i november. Vi livestreamar under fredagen den 27 november och tar temperaturen på såväl e-handelsföretag som våra egna terminaler.

Video

Under de senaste åren har Black Friday varit startskottet för julhandeln. Allt fler e-handelsföretag satsar på kampanjer under rea-dagen och PostNord har dygnen efter Black Friday slagit paketrekord flera år i rad.

2020 infaller Black Friday den 27 november. Vår rapport E-barometern (Q3 2020) visar att 33 procent av konsumenterna planerar att handla något, varav hälften (16 procent) ska passa på att köpa julklappar. De vanligaste produktkategorierna att handla från i anslutning till Black Friday är hemelektronik, följt av kläder och skor.

Tips inför Black Friday

  • Börja planera i tid!
  • Se till att kommunicera med leverantörer och kunder samt alla där emellan för att hantera förväntningarna.
  • Trycktesta sajten så att den klarar den ökade trafiken under dygnet.
  • Kontakta logistikleverantören i god tid och planera upphämtning av paket.
  • Det kan vara svårt att planera försäljningen under Black Friday, hör av dig till oss på PostNord så tidigt som möjligt på dagen om volymerna avviker, så kan vi planera om våra resurser i tid så att dina försändelser kan hämtas upp.
  • Fånga in nya kunder, planera för att de ska fortsätta handla, dvs ha en lojalitetsplan.
  • Marknadsför dig i tid och i relevanta kanaler – det är stor konkurrens och den som planerar väl blir mest framgångsrik.

Vi tar tempen på Black Friday via livestream

Black Friday 2020 – exceptionell e-handel under speciella omständigheter

Följ med oss på en direktsändning från vår studio när vi tar temperaturen på såväl e-handelsföretag som logistiklager runt om i landet.  Vi kommer att gästas av Peter Hesslin från PostNord, Per Ljungberg från Svensk Digital Handel, Patrik Müller från Nets, Ted Boman från Gina Tricot och många fler. Vi tittar in på PostNords terminaler, besöker ombud och e-handelsföretag, samt diskuterar den osäkra prognosen för detta speciella år.

Kom med oss när vi följer Black Friday live. Du hittar livestreamingen här med start kl. 09.00 den 27 november.

Tjej på promenad, tittandes i sin mobil.

E-barometern

Vi följer, i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research, den svenska e-handelns utveckling. Resultatet presenteras varje kvartal i rapporten E-barometern.