Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Brevtjänst för privatpersoner

Posttjänst i glesbygd

Denna tjänst hjälper dig som på grund av ålder eller en funktionsnedsättning inte kan ta dig till postlådan själv.

Fördelar med Posttjänst i glesbygd
  • Smidigt – Hjälper dig som är gammal eller har en funktionsnedsättning att få din post.
  • Enkelt – Ansök om tjänsten hos närmaste brevbärarkontor eller via din lantbrevbärare.
  • Kostnadsfritt – Det kostar ingenting för dig som är över 80 år eller har någon typ av funktionsnedsättning som hindrar dig från att ta dig till en vanlig brevlåda eller ett postombud.
Posttjänst i glesbygd hjälper dig som har svårt att hämta posten själv

När du är gammal eller har en funktionsnedsättning och har långt till postlådan kan det ibland vara svårt eller till och med omöjligt att hämta posten själv. Då finns Posttjänst i glesbygd där för dig

Med hjälp av Posttjänst i glesbygd får du dina brev och paket levererade till din tomtgräns. Om du inte kan ta dig till brevlådan vid tomtgränsen får du posten hem. Tjänsten är till för dig som bor på landsbygden och har lantbrevbärare, är över 80 år eller har någon typ av funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att ta dig till en vanlig brevlåda eller ett postombud.

Så ansöker du om Posttjänst i glesbygd

Du ansöker om tjänsten hos närmaste brevbärarkontor eller via din lantbrevbärare. Vår kundservice kan hjälpa dig med kontaktuppgifter via telefon 0771–33 33 10. Du kan behöva lämna in ett intyg som styrker behovet av tjänsten.

Posttjänst i glesbygd innefattar:

  • Vi delar ut post vid din tomtgräns, eller vid ditt hus om du inte kan ta dig till brevlådan vid tomtgränsen.

  • Vi lämnar ut brev och paket med tilläggstjänster som Postförskott, Rek, Express och Värde.

  • Vi hämtar brev och paket som du vill skicka i samband med att vi delar ut din post.

  • Aviserade paketförsändelser, Rek och Värde delas ut efter att du begärt det. När du fått din avi eller sms-avisering kan du på webben beställa utkörning av det aviserade paketet till dagen efter. Du kan också ringa till kundservice på telefon 0771–33 33 10 som beställer utkörning åt dig.

  • Försäljning av frimärken efter beställning på webben. Beställning av frimärken som betalas kontant görs via kundservice på telefon 0771–33 33 10. Kunder som beställer frimärken lämnar antingen pengar vid postlådan, eller markerar att vi ska åka fram till deras hus där vi tar emot beställningen. Dagen efter överlämnar vi frimärken och växel.

Köp porto online

Du kan också köpa frimärken och föpackningar med porto via vår webbutik.
Customer service