TA EMOT/Postutdelning

Fastighetsbox

Att ta emot post och större försändelser med en fastighetsbox blir allt vanligare. I all nybyggnation är fastighetsbox standard och ska normalt placeras på entréplanet. Kontakta PostNord om du har frågor kring placeringen.

Fördelar med fastighetsbox

  • Med en fastighetsbox kan den boende ta emot försändelser med måtten 8 x 25 x 35 cm direkt hem till huset.
  • Fastighetsbox passar bra ihop med den ökande e-handeln och kunders önskan om att få sina varor levererade så fort som möjligt och gärna direkt hem.
  • Genom att få posten utdelad i fastighetsbox kan säkerhetsdörrar utan inkast installeras som skydd mot brand och inbrott. Om man väljer att inte byta sin dörr kan den gamla dörren förslutas med en plåt och isolering.
  • Dörrar utan brevinkast minskar buller, lukt och drag från trapphuset.

Märkning av fastighetsboxen

Det är fastighetsägarens/bostadsrättsföreningens ansvar att märka boxen på rätt sätt.
Varje postfack är individuellt och ska vara märkt med lägenhetsnummer och lägenhetsinnehavarens namn. Tänk på att även butiker och företag som finns på adressen ska ha ett postfack.

Eftersom postutdelaren öppnar hela fronten när posten läggs i är det namnen inuti som är viktigast för att posten ska hamna rätt. När någon flyttar in eller ut är det också då fastighetsägaren/bostadsrättsföreningen som ansvarar för att uppdatera märkningen av boxen.

Läs mer om hur fastighetsboxar ska märkas

Mer information om fastighetsbox

Läs mer om fastighetsboxar hos Forum för Fastighetsboxar. Det är ett nätverk som består av PostNord, CityMail och Fria postoperatörers förbund och arbetar för att underlätta och göra övergången till fastighetsboxar så smidig som möjligt.

Har du behov av en ny nyckel?

Om du som fastighetsägare eller hyresvärd behöver en ny nyckel till fastighetsboxens centrallås finns mer information hos Forum för Fastighetsboxar. Så här gör du för att beställa nyckel till centrallåset eller ny cylinder.

Kontakta oss

Vill du veta mer eller har frågor, kan du alltid kontakta oss via mejl eller telefon.

Kontakta oss