Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Avisering

Avisering via sms, mejl eller brev är ett sätt att meddela dig som mottagare att ett brev eller paket finns att hämta, är på väg eller kommer att levereras. När du hämtar ditt brev eller paket ska du uppge den fyrsiffriga koden i ditt SMS eller ditt försändelse-ID som du har fått i mejl- eller brevavin.

Avisering om att ett brev eller paket finns att hämta eller är på väg kan skickas som sms, mejl eller brev.

​Olika aviseringar

  • Sms-avisering – ​du får din avi direkt i mobilen.
  • Mejlavisering – du får din avi via mejl.
  • Brevavisering – du får en avi i din postlåda.

Så här fungerar det

  • När ditt brev eller paket kommer till ditt serviceställe skickas ett sms eller mejl till dig med informationen om att det finns att hämta. Sms:et innehåller avsändare, uppgifter om var du hämtar brevet/paketet, öppettider och en fyrsiffrig kod som du anger när du hämtar ut brevet/paketet. Dessa siffror är samma som de fyra sista siffrorna i ditt försändelse-ID. Vid postförskott finns även beloppet angivet.
  • Du kan även få en föravisering om att brevet eller paketet har lämnats in och att det är på väg.
  • Om försändelsen inte har hämtats efter två dagar får du en påminnelse.

Har du fått en påminnelse även fast du hämtat ut din försändelse bör du jämföra det ID som står på avin med det som står på försändelsen, överensstämmer numret kan du bortse från aviseringen.

När du själv skickar ett paket kan du välja att mottagaren ska få ett sms när paketet finns att hämta. Du anger bara mottagarens mobilnummer när du köper fraktsedel i Skicka Direkt eller när du lämnar in paketet hos ett ombud.