Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge
Pris och villkor

Villkorsändringar

Nyheter som gäller från och med den 2 maj 2022.

Lägre pris vid egen administration av Ändrat förfogande

Vi vill premiera kunder som administrerar själva och sänker därför priset på beställningar som görs via PostNord Portal Business. Priset för Ändrat förfogande, Ny mottagare, Ny adress, Ändrat postförskottsbelopp och Retur blir 25 kronor i portalen och priset via kundservice höjs till 180 kronor.

Ny prissättning för Return Pickup

Prismodellen för Return Pickup ändras till en geografisk prissättning för att passa last-mile-marknaden.

Sundare arbetsmiljö med begränsad paketvikt

Vid pakethantering är tunga lyft och ofördelaktiga arbetsställningar den största problemkällan. Vi ska vara branschledande när det gäller arbetsmiljöarbete, och då är en viktig del att förbättra pakethanteringen för våra medarbetare. Därför begränsas nu hemleveranser för kollin över 20 kg vilket innebär att chauffören bara levererar till dörren om leveransen kan ske med hjälp av pirra eller trappklättrare. Annars sker leverans till tomtgräns, port eller utlämningsställe. Begränsningen gäller för Parcel och MyPack Home inom Sverige.

Paketboxar nära hemmet ny favorit

Med snabba leveranser och möjlighet att hämta paket dygnet runt har paketboxar snabbt blivit ett uppskattat leveransalternativ enligt E-barometern årsrapport. För att möta denna stigande efterfrågan är vår ambition att ha 10 000 paketboxar på plats i Sverige år 2023.

Ändring av liggetid samt avveckling av brevavisering för Danmark

Den fortsatta tillväxten inom e-handeln i Norden och Europa, gör att efterfrågan av harmonisering, enkelhet och tydlighet ökar oavsett destinationsland och tjänst. För MyPack Collect införs nu 7 dagars liggetid som standard i Danmark. I samband detta så kommer enbart elektronisk avisering via sms eller mejl att erbjudas och därför avvecklas även brevavisering. Detta då Danmark inte har daglig utdelning av brev. För att kunna avisera mottagaren är det därför obligatorisk att inkludera mottagarens mobilnummer eller mejladress i EDI-filen när du skickar MyPack Collect till Danmark. Har paketet inte hämtats innan dag 7 så skickas paketet i retur till dig.