Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Information till våra avtalskunder om kapacitetstillägg

PostNord-medarbetare vid lastbil.

Kapacitetstillägg införs för vissa pakettjänster under perioden 23 november 2020 till 15 januari 2021. 

E-handeln fortsätter att växa. Senaste E-barometern visar att e-handeln ökade med 16 procent under första kvartalet. Denna ökning är positiv för branschen, men skapar också utmaningar för såväl transportföretagen som för deras kunder under årets främsta högsäsong, som börjar i samband med Black Friday.

Till följd av Black Friday och julhandeln vidtas flera kapacitetsstärkande åtgärder som blir extra dyra. Under perioden är volymerna stora, till följd av bland annat många returer.

Med rådande chaufförsbrist och hög efterfrågan på transporter ökar kostnaderna för transportkapacitet, vilket blir extra tydligt under högsäsong. Ingen affärsverksamhet kan dimensioneras utifrån de extra resurser som måste sättas in, det gäller att hitta en balans mellan normalläge och förmågan att hantera extrema toppar. Ett sätt att hantera frågan är prisvariationer mellan säsonger, något som tillämpas i flera länder och branscher.

För att möta utmaningen med stora volymer under kort tid och för att minimera påverkan för kunder och slutkonsumenter vidtar vi en rad åtgärder under perioden, till exempel:

  • hyr in extra transportkapacitet i form av lastbilar och chaufförer
  • anställer extrapersonal
  • utökar öppettider på utlämningsställen
  • öppnar tillfälliga utlämningsställen under perioden
  • levererar hem till mottagarna på helger

För att kunna hantera de extra kostnaderna inför vi ett kapacitetstillägg för våra avtalskunder under perioden 23 november 2020 – 15 januari 2021. Tillägget är 4 kronor per kolli för tjänsterna PostNord MyPack Collect, PostNord MyPack Home, PostNord Return Drop Off och PostNord Return Pickup.

Om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta din säljare eller vår kundservice, på telefon 0771–33 33 10.

Customer service