Postpaket utrikes – skicka paket till utlandet

Skicka paket som väger upp till 20 kilo till Europa och resten av världen.

För dig som tryggt vill kunna skicka paket till Europa eller resten av världen.

Med vår tjänst Postpaket utrikes kan du som är privatperson skicka paket upp till 20 kilo vart som helst i världen – enkelt och tryggt.

Skicka vart du vill

Skicka paket till mottagare i hela världen.

Enkelt

Du kan köpa ditt porto direkt online.

Snabbt

Paketet är normalt framme efter 2–5 dagar till mottagare i Europa.

Hur skickar jag Postpaket utrikes?

Det enklaste sättet att skicka paket är via Skicka Direkt där du direkt kan betala portot och skriva ut frakthandlingarna via datorn. Sedan är det bara att lämna in paketet hos ditt närmaste postombud. Du kan också köpa ditt paket från ett av våra postombud.

Har du ingen skrivare? Inga problem, nu kan du skriva ut dina fraktsedlar hos ditt postombud. Visa bara upp den streckkod du får i samband med avslutat köp.

Leverans

Leveranstiden varierar beroende på vart paketen skickas. Inom Europa är paketet normalt framme 2–5 dagar efter inlämning. I vissa länder ingår även utkörning. Beräkna den tid det tar för paketet att komma fram till mottagaren.

Ska du skicka ett postpaket utanför EU?

För försändelser av varor till länder utanför EU ställs olika krav på dig som avsändare beroende på om det är en gåva eller en vara för försäljning.

Sök information om vad som gäller när du skickar paket till andra länder eller läs mer hos Tullverket.

Följande dokument behöver bifogas när du skickar ett postpaket utomlands

Dokumenten kan beställas här på webbplatsen eller hämtas på något av våra serviceställen. Om du köper frakt via Skicka Direkt fyller du enkelt i tulletiketterna direkt i verktyget.

För att mottagande lands postoperatör ska acceptera försändelsen är det mycket viktigt att alla nödvändiga uppgifter är bifogade, såsom avsändare, bruttovikt och detaljerat innehåll. Här finns mer information om tulldokument och frakthandlingar.

Varuvärde max 2 000 kr* Tulldeklaration CN23. EORI/personnummer anges om varan skickas i handelssyfte.
Varuvärde över 2 000 kr Tulldeklaration CN23 och handels- eller proformafaktura i tre exemplar. EORI/personnummer anges alltid. Personnummer kan anges på bifogad faktura/kvitto istället för på exportdeklarationen.

*För försändelser som ska till Kina med ett värde under 2 000 kr gäller samma regler som för värde över 2 000 kr.

Priser

Samtliga priser baseras på paketets vikt och volym. Priset varierar beroende på hur du skickar och var paketet ska. För paket som är längre än 1,2 m tillkommer en tilläggsavgift, se gällande prislista. Se exakta priser i prislistorna.

Volymberäkning när paketet skickas via Skicka Direkt

Vid köp av paket via Skicka Direkt beräknas frakt efter den fraktdragande vikten, dvs. den högsta av den verkliga vikten eller den volymberäknande vikten. Den volymberäknade vikten beräknas genom att kollits/ kollins totala volym uttryckt i kubikmeter multipliceras med 280 kg. Se exempel på volymberäknad vikt nedan**.

Här hittar du mer utförliga prislistor

Innehåll

Försändelsen får inte innehålla farligt gods. Läs mer om vad du får och inte får skicka.

Tilläggstjänster

Varuförsäkring Teckna en kompletterande varuförsäkring (pdf)

**Ett paket med måtten 0,5 x 0,5 x 0,5 meter har volymen 0,125 m3. För att beräkna volymvikten multipliceras volymen med 280 kg (0,125 x 280 = 35 kg). Om den verkliga vikten på paketet är t ex 18 kg betalar du fraktpris för 35 kg, dvs den högsta av den verkliga eller den volymberäknade vikten.

Relaterade tjänster

MyPack Collect

Skicka paket som väger max 20 kilo till kunder i Norden och Europa.

Mer om MyPack Collect

International Parcel

När du vill skicka paket upp till 20 kg till andra länder.

Mer om International Parcel
Illustration av ett postpaket inrikes.

Postpaket inrikes

När du ska skicka något som väger mer än 2 kg.

Mer om Postpaket inrikes