Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

International Parcel

Med International Parcel skickar du paket på upp till 20 kg till hela världen. Vi hämtar ditt paket och levererar det direkt till mottagarens serviceställe och i vissa länder till mottagarens dörr.
Bli avtalskund

Skicka paket på upp till 20 kg till mottagare i hela världen.

När du behöver skicka paket till mottagare i hela världen är vår tjänst International Parcel något för dig.

Stor räckvidd

Med International Parcel skickar du paket till mottagare i hela världen*.

Enkelt

Vi hämtar ditt paket och levererar paketet till mottagarens serviceställe.

Hjälp med tullhantering

Tullhantering inkluderad – vi utför exportdeklaration till länder utanför EU.

Med International Parcel skickar du paket till mottagare i hela världen*. Vi hämtar ditt paket och levererar det till mottagarens serviceställe inom några dagar beroende på var i världen paket ska skickas. I vissa länder levereras godset till mottagarens dörr.

Mått och vikt för International Parcel för leveranser till de flesta länder*

Maxvikt 20 kg
Lägsta vikt 150 g
Maxlängd 1,5 meter
Maximal längd + omkrets 3 meter
Minsta mått Längd 14 cm, bredd 9 cm och höjd 1,5 cm

*Ska du skicka paket till Belgien, Danmark, (exkl. Färöarna och Grönland), Estland, Finland (exkl. Åland), Frankrike, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Spanien, Tjeckien, Tyskland och Österrike rekommenderar vi att någon av tjänsterna MyPack Collect, MyPack Home eller PostNord Parcel används. Använd Sök info per land för att se vad som gäller för just det land du ska skicka till.

Innehåll

International Parcel får inte ha ett innehåll vars marknadsvärde överstiger 25 000 kronor/paket. Våra transporter får inte innehålla farligt gods eller så kallade begränsade mängder farligt gods. Läs mer om vad som klassas som farligt gods och så kallade begränsade mängder. Läs om vad som klassas som förbjudet innehåll i våra särskilda villkor för International Parcel.

Bokning

Via Skicka Direkt Business kan du boka hämtning, skriva ut frakthandlingar och skapa elektronisk föravisering. Du kan även ta ut rapporter för kontroll och uppföljning.

Leverans av International Parcel

Leveranstiden varierar beroende på vart paketen skickas. Använd Sök info per land för att se vad som gäller för just det land du ska skicka till.

Tilläggstjänster till International Parcel

Till vissa länder kan vi erbjuda tilläggstjänster för International Parcel. Vi kan bland annat hjälpa dig att teckna en kompletterande varuförsäkring eller hjälpa till med tullhantering när du skickar till länder utanför EU.

Tullhantering utanför EU I samband med exportdeklaration till länder utanför EU kan du begära följande tilläggstjänster:
  • Stämpling av EUR-certifikat
  • Klassificering av varukod
Varuförsäkring Vi tar ansvar för varor till ett värde av 400 SEK + 40,50 SEK/kg och du har möjlighet att teckna en kompletterande varuförsäkring genom PostNord. Den gäller alla typer av tillåtet gods och varuslag, utom redan skadade eller begagnade varor. I samband med att du beställer och skriver ut din frakthandling i Pacsoft Online kan du välja att lägga till varuförsäkring per kolli alternativt i din kundprofil om du vill ha med varuförsäkringen för varje kommande enskild försändelse. Läs villkoren för International Parcel om du vill teckna en kompletterande varuförsäkring.

Börja skicka International Parcel

International Parcel skickar du med Pacsoft Online Skicka Direkt Business. För att använda tjänsten behöver du vara avtalskund.

Redan kund – logga in

Relaterade tjänster

MyPack Collect

Skicka paket som väger max 20 kilo till kunder i Norden och Europa.

Mer om MyPack Collect

MyPack Home

Skicka paket upp till 35 kilo, som lämnas direkt vid mottagarens dörr inom ett flertal länder i Norden och Europa.

Mer om MyPack Home

PostNord Parcel

Leverans av paket från företag till företag i Sverige samt till länder både i och utanför Europa – varje helgfri vardag.

Mer om PostNord Parcel