Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

FlexChange

Ge din mottagare mesta möjliga valfrihet vid leverans och retur.
Kontakta mig om FlexChange

FlexChange hjälper dina mottagare välja hur och när deras paket ska levereras eller hämtas upp.

Dina kunder, oavsett om de är privatpersoner eller företag, vill välja hur och när de ska få sina paket levererade eller returnerade. Med vår tjänst FlexChange förenklar du för dina kunder.

Smidigt

Mottagaren väljer hur och när paketet ska levereras eller hämtas upp.

Flexibelt

Mottagaren gör sina val via PostNord App eller via webben.

Bekvämt

Mottagaren erbjuds olika leverans- och upphämtningsval och väljer det som passar bäst.

Så fungerar FlexChange vid leverans

Mottagaren får ett meddelande via sms, mejl, eller PostNord-appen när paketet är på väg. Med hjälp av PostNord-appen eller det digitala gränssnittet går det sedan välja dag, tid och plats för leverans till hemmet, till företaget, om varan ska hämtas hos ett ombud eller på något av våra serviceställen.
När valet är gjort får mottagaren en bekräftelse. Det är också enkelt att ändra tiden för leverans i PostNord-appen eller på webben.

Så fungerar FlexChange vid upphämtning av returen

Du förser din kund med en förbetald frakthandling för Return Pickup gällande paket, pall eller styckegods. För att boka dag, tid och plats för upphämtning av retur gör din kund sina val på returns.postnord.com – denna länk förser du din kund med.
När valet är gjort får din kund en bekräftelse. Det är också enkelt att ändra tiden för upphämtning i PostNord-appen eller på webben.

Fler FlexChange alternativ som gör livet lättare för din kund

FlexChange – leverans och upphämtning utan fysisk kontakt

Är kunden inte på plats, eller helt enkelt inte vill bli störd? Leverans och upphämtning finns tillgängligt utan fysisk kontakt. Din kund bestämmer en given plats från erbjudna val i menyn vid bokningen, exempelvis på baksidan, på altanen eller vid carporten. Företagskunder kan även välja leverans i receptionen eller på lastkajen.

Vissa undantag finns beroende på försändelsens storlek eller innehåll.
Trots detta kan du som avsändare bestämma att leverans eller upphämtning endast får ske med kvittens, d.v.s. fysisk kontakt, när det är viktigt för dig.