Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

1:a-klassbrev utrikes

1:a-klassbrev utrikes som skickas inom EU kommer fram inom 2–6 dagar. Leveransen till andra länder varierar.
Bli avtalskund

Ett bra val när du ska skicka vanliga brev till andra länder

Ska du skicka ett vanligt brev med posten? Med 1:a-klassbrev utrikes kan du som företagare skicka försändelser vart som helst i hela världen.

Flexibelt

Försändelsen kan väga upp till 2 kg vilket gör att du kan skicka allt från ett vykort till en vara.

Enkelt

Du postar försändelsen i PostNords brevlådor (frankostämplat) eller lämnar det hos ett Företagscenter eller Brevterminal (Porto Payé med fakturaunderlag).

Effektivt

Du kan köpa frimärken online och enkelt nå mottagare i hela världen.

Hur skickas 1:a-klassbrev utrikes?

1:a-klassbrev frankeras enkelt med antingen Port Payé eller en frankeringsmaskin och betalas med faktura. Du kan också använda frimärken om du inte är avtalskund.

Ett unikt försändelse-ID och korresponderande streckkod ska bifogas på brevet när brevet innehåller varor och ska skickas utanför EU. Brevet kan inte spåras. Du skapar adressetiketter och tulldokumentation samt skriver ut dokumenten enkelt via vårt kostnadsfria Skicka Direkt Business. Brev med försändelse-ID är inte spårbart.

Skicka 1:a-klassbrev utrikes med Port Payé

Märk kuvertet med ett ”PRIORITAIRE" och vår speciella kliché för Port Payé som du sätter bredvid portot. Inlämning av Port Payé-försändelser sker hos våra Företagscenter eller Brevterminaler. Ladda ner klichén Port Payé.

Skicka 1:a-klassbrev med frankeringsmaskin

Du kan också frankera 1:a-klassbrev med en frankeringsmaskin. Du får då en enkel hantering och har alltid rätt porto nära till hands. Frankomärkta försändelser postas i någon av våra brevlådor eller på ett Företagscenter. Läs mer om frankeringsmaskin.

Är du intresserad av att bli avtalskund eller skaffa en frankeringsmaskin? Kontakta oss oss så hjälper vi dig att komma igång.

Leverans av 1:a-klassbrev utrikes

1:a-klassbrev levereras direkt till mottagaren. Om brevet är för stort för att läggas i mottagarens postlåda hämtas det istället ut hos närmaste ombud.

Vad kostar det?

Priset för att skicka 1:a-klassbrev utrikes varierar med brevets storlek. Läs vad som gäller i prislistan.

När kommer brevet fram?

Leveranstiden kan variera från land till land. Se och sök information per land. Inom EU når brevet mottagaren inom 2 till 4 dagar. Se information om våra normala leveranstider.

Mått för brev i kuvert

Längd Max 60 cm, minst 14 cm
Bredd Minst 9 cm
Längd + bredd + tjocklek Får tillsammans vara max 90 cm

 

Mått för brev i rulle

Längd Max 90 cm, minst 10 cm
Längd + dubbla diametern Får tillsammans vara minst 17 cm och max 104 cm
Maxvikt 2 kg

Brev eller paket som är bredare än 25 cm eller har en större tjocklek/diamanter än 3 cm räknas som skrymmande och för dessa tillkommer ett skrymmandetillägg.

Omslag

Försändelsen ska vara innesluten i kuvert eller annat jämförbart omslag som exempelvis motsvarar våra förpackningar med porto.

Omslag behövs inte om du skickar rektangulära kort som väger minst 150 gram/kvadratmeter.

Får jag skicka vad som helst?

Du får skicka i princip vad som helst men med följande begränsningar:

Vid flygbefodran

Enligt EU-direktiv från 2010 ska försändelser som transporteras med flyg röntgas för att uppfylla reglerna för flygsäkerhet. Om röntgen inte visar innehållet, skickas försändelsen med andra transportsätt som tåg eller bil. Går inte det så skickas den tillbaka till avsändaren.

Att skicka försändelser till länder utanför EU

När du skickar varor till länder utanför EU ska du bifoga särskilda tulldokument och tull-EDI. Dessutom måste det framgå vem som är avsändare. När du skriver ut adressetiketter via Pacsoft Online skapas tull-EDI som skickas till mottagande landets tull. Läs mer om tullhantering utanför EU.

Att skicka försändelser inom EU

När du skickar varor inom EU ska du alltid bifoga säkerhetsdeklaration (pdf).

Om du är avtalskund betalar du via faktura.

Bli avtalskund

Relaterade tjänster

Kundretur brev utrikes

Vill du att dina kunder på ett säkert och smidigt sätt ska kunna returnera varor? Då är vår tjänst Kundretur brev utrikes något för dig.

Mer om Kundretur brev utrikes

Consignment

Försändelser skickade med Consignment får ett lokalt utseende, vilket är en fördel när du vill nå många kunder i andra länder.

Mer om Consignment

We Mail Omnichannel

När du vill ha möjlighet att välja mellan fysisk och digital kommunikation.

Mer om We Mail Omnichannel