Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Särskild posttjänst

En tjänst för dig som inte kan ta dig till postlådan själv, på grund av ålder eller funktionsnedsättning.

Utkörning av post till dig som har svårt att hämta posten själv

Särskild posttjänst riktar sig till postmottagare som inte har förmåga att hämta sina postförsändelser i ordinarie postanordning, på grund av ålder (över 80 år) eller en varaktig funktionsnedsättning.

Tjänsten innebär att du får de försändelser som normalt skulle ha delats ut i postanordningen utdelade i direkt anslutning till bostaden – utan kostnad för mottagaren.

Tänk på att samtliga i hushållet måste uppfylla ovanstående kriterier för att du ska ha rätt till den här tjänsten. I normalfallet behövs läkarintyg eller motsvarande.

Notera att dagstidningar som hanterar sin egen distribution inte ingår i denna tjänst. Eventuella dispensansökningar för utdelning av dagstidningar hänvisas till respektive tidnings kundtjänst.

Ansök om utkörning av post utanför tätort

Du ansöker om tjänsten hos närmaste brevbärarkontor eller via din lantbrevbärare. Vår kundservice kan hjälpa dig med kontaktuppgifter via telefon 0771–33 33 10. Du kan behöva lämna in ett intyg som styrker behovet av tjänsten. Vi informerar berörda postoperatörer löpande om vilka hushåll som använder tjänsten.

Köp porto online

Du kan köpa frimärken och föpackningar med porto i vår webbutik. Frakt och portokoder köper du i verktyget Skicka Direkt.

Köp frimärken och förpackningar
Köp frimärken och förpackningar