Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Skicka paket enkelt och säkert till Kina

Använd verktyget Skicka Direkt när du ska skicka paket till Kina. Där får du hjälp med att välja rätt tjänst till rätt pris och få med rätt tullblankett.

Skicka paket till Kina – det är enkelt

Att skicka paket till Kina behöver inte vara svårare än att skicka paket inom Sverige. I alla fall inte om du använder Skicka Direkt, vårt verktyg för att köpa frakt online.

Här får du hjälp hela vägen. Ange att du vill skicka till Kina, mät och väg ditt paket, och få sen guidning steg för steg tills allt är klart. Skicka Direkt gör det komplexa enkelt och hanterar allt från litet innehåll som en t-shirt, till tungt som en flyttlåda full med böcker.

Konto för dig som skickar paket ofta

I Skicka Direkt kan du kostnadsfritt skapa ett konto och få översikt över dina försändelser och kvitton, se status på skickade paket och spara mottagaradresser.

Se direkt vad det kostar att skicka ditt paket till Kina

I Skicka Direkt ser du redan på startsidan vilka olika val du kan göra för ditt paket och vad de olika valen kostar. Priset beror exempelvis på hur stort och tungt ditt paket är och hur snabbt du vill att det ska komma fram. Du ser tydligt vad som är grundpris och vad de olika tillvalen innebär och kostar.

Spåra ditt paket till Kina

När du köper frakt till Kina är det paketets storlek och vilken frakttid du väljer, som avgör om det är spårbart eller inte. De mindre varianterna upp till max två kilo är spårbara. Större paket och rekommenderade brev är spårbara om du väljer att köpa till en snabbare leverans.

För att spåra paketet betalar du i Skicka Direkt, sedan tar du med ditt paket och lämnar in det hos ett ombud. På inlämningskvittot du får står försändelsens ID-nummer. Skriv in det på postnord.se eller i appen PostNord, så kan du följa ditt paket hela vägen till mottagaren.

Vad får du skicka till Kina?

När du vill skicka något till utlandet finns det restriktioner för vad du får och inte får lägga ner i paketet. Att chansa och bryta mot reglerna är inte att rekommendera. Alla paket röntgas och om något upptäcks som bryter mot reglerna, skickas det tillbaka till mottagaren.

Reglerna uppdateras med jämna mellanrum. Bästa sättet att få helt korrekta uppgifter om vad du får och inte får skicka till Kina får du om du vänder dig till kinesiska tullmyndigheten eller till Kinas ambassad i Sverige. Dessutom finns allmänna regler om vad man inte får skicka i PostNords allmänna villkor (PAV) och specifika tjänstevillkor
Se också generella tips på vad du får och inte får skicka i paket och brev.

Skicka Direkt ordnar din tulldeklaration

När du skickar paket till Kina behöver du fylla i tulldeklarationen CN23, oavsett värde på innehållet i paketet. För andra länder kan ofta CN22 användas, men för Kina krävs alltid CN23. Tulldokumenten finns i Skicka Direkt Paket. Bara för dig att fylla i, skriva ut och skriva under. Klistra den sedan på paketet tillsammans med adressetiketten.

På tullblanketten anger du paketets värde. När du fyller i tulldeklaration och adressuppgifter går det bra att skriva på engelska även när du ska skicka till Kina.

Bra att vet om tull till Kina

När du skickar saker till länder utanför EU kommer de att gå genom mottagarlandets tull. Tänk på att antalet dagar som vi anger att frakten tar, är exklusive de dagar paketet är i tullen, eftersom deras hantering inte är något vi kan styra över.

Tänk också på att när du skickar paket till Kina kan den kinesiska tullen komma att lägga på kostnader för administration, tull och moms. Den kostnaden betalar inte du utan den du skickar paketet till, oavsett om det är en gåva eller inte.

Gör det lätt för dig att skicka paket till Kina

Skicka ditt paket till Kina med PostNord via Skicka Direkt.

Köp frakt i Skicka Direkt
Köp frakt i Skicka Direkt