Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

PostNord släpper frimärken för att hylla ABBA

I år är det 50 år sedan ABBA vann Eurovision i Brighton med ”Waterloo”. Det firar vi på PostNord genom att släppa tre specialdesignade frimärken.

Så blev ”Waterloo” historisk

Den 6 april är det 50 år sedan ABBA för alltid förändrade Eurovision när de vann tävlingen med “Waterloo.” Framträdandet blev startskottet på en fantastisk framgångssaga. Vi har träffat musikjournalisten Jan Gradvall, som skrivit ABBA-boken ”Vemod Undercover”, för att lära oss mer om den där kvällen för 50 år sedan, och vilket avtryck den gjort i svensk och internationell musikhistoria.

ABBA har haft en enorm inverkan på både Sverige och den globala musikscenen de senaste 50 åren. Deras melodier, refränger och unika stil har gjort dem till en av de mest framgångsrika popgrupperna genom tiderna. För att hylla ett halvt sekel av ikonisk popmusik som älskats av lyssnare världen över, släpper vi en exklusiv frimärksserie. 

Testa dina ABBA-kunskaper

Kan du lika mycket om ABBA som Jan Gradvall? Testa dina ABBA-kunskaper här – rätt svar ser du i filmen.

Video