Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Snart lanserar PostNord paketboxar för att möta den ökande e-handeln

2020-06-24 08:15

Efter sommaren kommer PostNord att utöka sina leveranssätt med paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxarattplaceras på konsumentnära platser runt om Stockholm,ochmålet är att efter en pilotperiod utöka till fleraplatser ilandet. 

Att få sitt paket levererat via en paketbox är ett önskemål som växer bland mottagarna i Sverige, och fördelarna är många. Med paketboxar ökas tillgängligheten genom att det blir enklare för mottagaren att själv hämta sitt paket dygnet runt i anslutning till där man bor eller rör sig. Det skapar även ny kapacitet för att omhänderta framtida e-handelsvolymer. 

– Det är en leveranslösning som underlättar för mottagarna och det känns fantastiskt att kunna möta den växande e-handeln med ett smidigt leveransalternativ som har efterfrågats av våra mottagare, säger Helena Sjöberg, Affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord Sverige.

Paketboxar har funnits i Danmark sedan 2008 och leveranssättet har även blivit populärt i Finland, där över 50 procent av leveranserna sker i paketboxar. Nu väljer PostNord att lansera ett pilotprojekt i Sverige där tekniken baseras på samma plattform som i Danmark. Konsumenten kan öppna luckan, på plats vid paketboxen, via Bluetooth genom en funktion i PostNords app där Mobilt BankID krävs för identifiering.

– Blir piloten i Stockholm lyckad, hoppas vi att det kan vara ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som landsbygd. Dessutom kan mottagaren enkelt hantera leveransen genom funktioner i vår app, säger Helena Sjöberg.

Om PostNords paketbox:

Pilotprojektet kommer att lanseras i Stockholm efter sommaren. Paketboxen produceras av SwipBox, som också levererar den tekniska lösningen. Boxen är smidig att använda och kräver ingen fysisk kontakt vid leverans. Paketboxarna innehåller 13 stycken luckor i olika storlekar. Konsumenten kommer att kunna välja paketbox som ett leveransalternativ precis som våra bemannade ombud i e-handlarens checkout. När paketet är levererat till paketboxen kommer mottagaren aviseras via sms och i PostNords app.

  • paketboxar20
  • paketboxar04
  • paketboxar13
Last updated: 2020-06-24 08:15
Customer service