Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

Skicka in ditt frimärksförslag

Fyll i dina uppgifter och ditt frimärksförslag i detta formulär och skicka det till oss. Glöm inte att motivera ditt förslag. Det behandlas av Frimärksrådet och du kommer att få ett meddelande om vad som hände med just din idé.

Svenska frimärken – en kulturspegel

Svenska frimärken ska visa svensk natur, kultur, sport, näringsliv, aktuella händelser, företeelser och personligheter ur historien och nutiden. Motiven ska ha god geografisk spridning över landet, folkkära teman och formspråk i tiden.

Tänk fritt

Det finns många infallsvinklar för att komma på kreativa motivförslag. Det är viktigt att det berör så många som möjligt.

Var ute i god tid

God framförhållning är en fördel när det gäller frimärken. En frimärksproduktion tar ungefär två år från ax till limpa.

Motivera din idé

Det är viktigt att du motiverar varför just din idé är så bra. Du kan också förtydliga motiveringen med en enkel skiss.

Vad händer när jag skickat mina idéer?

Ditt förslag hamnar hos vårt Frimärksråd, som består av erfarna och särskilt utvalda representanter för kultur, näringsliv och samhälle. Själva beslutsprocessen tar några månader från det att ditt förslag kommit in. Därför kan det dröja innan du får svar på din idé.

Klar att skicka?

När du är nöjd med din motivering skickar du din idé till oss. Använd formuläret eller skicka ditt förslag till: PostNord Frimärken, 105 00 Stockholm. Märk kuvertet "Frimärksförslag". Vi väntar med spänning på dina idéer!

Föreslå frimärksmotiv direkt

Föreslå frimärksmotiv direkt

Med rätt motivering kan ditt motivförslag hamna på ett frimärke. Du gör det enkelt här på webben. Ditt förslag kommer att behandlas av Frimärksrådet och du får ett meddelande om vad som hände med just din idé.

Föreslå frimärksmotiv
Customer service