Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

På gång

Frimärksutgåva Tulpaner, januari 2019.

Under året ordnar vi en rad evenemang som är öppna för allmänheten.

Välkommen till Postmuseum

Den 9 maj kommer nya frimärken med vår nationalfågel Koltrasten och dessutom frimärken till fest, bröllop och kondoleans. Månlandningens 50-årsjubileum kommer också uppmärksammas på 3 frimärken i ett miniark.

Klockan 11.15–11.45 berättar Cecilia Sandblom från Hasselblad Foundation om den fascinerande resa Erna och Victor Hasselblad gjorde med sitt företag, från den lilla fotobutiken i Göteborg till den första månlandningen.

Klockan 12.00–13.00 signerar konstnärer, fotografer och formgivare sina frimärken och produkter. Du kan även få de unika förstadagsstämplarna på brev, vykort och frimärken.

Stämpling hela dagen. Öppet 11.0016.00.

Postmuseum, Lilla Nygatan 6 i Gamla stan, Stockholm.

Frimärksnyheter

I samband med nya frimärksutgåvor skickar vi ut det fysiska nyhetsbrevet "Frimärken". Nyhetsbrevet ersätter tidningen Bulletin.

Läs senaste nyhetsbrevet (pdf)
Läs tidigare frimärksnyheter

Kom och besök din lokala frimärksklubb och få dina frimärken stämplade med ortens egen stämpel. PostNord har tagit fram tre unika vykort som du får om du köper frimärken och frimärksprodukter. Du hittar en översikt på vad som händer på SFF:s webbplats.

Mässor och events

Stockholmia 2019

Boka den 29 maj – 2 juni då Stockholmia 2019 går av stapeln på Waterfront Congress Centre i Stockholm. Utställningen, som är ett internationellt firande av The Royal Philatelic Society Londons 150-års jubileum, bjuder bl.a. på mer än 300 frimärkssamlingar från samlare över hela världen. 51 frimärksföretag från 13 länder säljer, köper och värderar frimärken på plats. Engelska drottningen Elizabeth II frimärkssamling visas i hedersklassen tillsammans med Sveriges och ett av världens mest berömda frimärken, det gyllene feltrycket, 3 skilling banco gul. I PostNords monter kan du köpa de senaste frimärkena och en specialutgåva av miniarket Månlandningen 50 år. Du kan också skicka hälsningar och få den speciella minnesstämpeln Stockholmia 2019. En utställning med alla svenska utgivna frimärksmotiv sedan 1855 kommer också att finans på plats. Hela 10 000 personer förväntes besöka Stockholmia 2019. På Stockholmias hemsida får information om mässan, beställa hotellrum och boka transporter mm. Här kan du också läsa mer om vad som händer i Stockholm under mässhelgen.
Läs mer om Stockholmia 2019 

IENECOPIA 2019

Regionala utställningen i Jönköping 27–28 april

Återförsäljare filateli

Våra återförsäljare filateli presenterar och säljer de nya frimärkena och frimärksprodukterna på utgivningsdagen i sina butiker eller i sin webbshop. Alla återförsäljare tillhandahåller en datumstämpel med ortsnamn som löpande ställs in på dagens datum.

Frimärks-Netto i Helsingborg
Bruksgatan 30, Helsingborg

Frimärkscentrum i Växjö
Kungsgatan 16A, Växjö

Samlartorget AB i Karlshamn
Kungsgatan 74, Karlshamn

Svedala Unga Frimärkssamlare
Malmövägen 8, Svedala (söndagar 16.30–17.30)

Collectia i Knäred

Nord-filateli i Umeå

Atlas häftes AB i Lund

Stämpelservice

Postnord och Sveriges Filatelistförbund (SFF) har överenskommit att samlare som vill ha frimärken stämplade kan vända sig till de lokala frimärksklubbarna. Stämplingen är kostnadsfri. Läs mer om överenskommelsen

Frimärksföreningar och organisationer

Sveriges Filatelistförbund, SFF
Sveriges Frimärksungdom, SFU
Göteborgs Filatelistförening
SFU Stockholm
Dansk Filatelist Forbund
Scandinavian Collectors Club

Tidskrifter och informationssidor

Filatelisten, Svensk Filatelistisk Tidskrift
Nordisk Filateli
Linns Stamp News

Handlare

SAFE Album AB
Collectia

Utländska postorganisationer

Danmark

Museer

Postmuseum
P&T-Museet i Danmark

Abonnera på frimärken

Vi har ett flertal intressanta abonnemang att erbjuda.

Customer service