Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Frimärksutgåvor 9 januari, Dörrar och Hjärtliga hälsningar

Frimärksåret 2020

Välkommen till ett nytt frimärksår. Vi hoppas att våra kommande teman och motiv gör det ännu roligare för dig att skicka hälsningar och samla på nya vackra motiv.

Årets frimärksprogram innehåller som alltid en mix av teman och motiv, vi tror och hoppas att du hittar något som passar just ditt behov.

Året inleds med efterlängtade motiv; hjärtan som passar extra bra för hälsningar, inbjudningar och gratulationer. Vi fortsätter med att i april visa konst av den internationellt uppmärksammade svenska konstnären Hilma af Klint och temat för årets Europa-frimärken – Gamla postvägar, visar en av postvägarna som gick genom Sverige på 1600-talet.

Andra teman under året är bl.a. fartfyllda färgrika frimärken med aktiviteter i olika former som får oss att må bra och några spännande dörrar och trappor. Hundar är ett alltid önskat motiv och i augusti kommer du kunna pryda dina brev och hälsningar med fem utvalda hundar. Vi avslutar traditionsenligt med årets julfrimärken och det alltid lika populära temat djur och natur, i ett snöigt landskap möter vi några av våra vilda djur.

Alla frimärken trycks i offset hos Cartor Security Printing CSP.
Kompletta frimärksutgåvor finns i butiken.

Policy för hantering av frimärksbilder

Publicering av frimärksbilder

Vid all publicering gäller följande om inte annat avtalas eller godkänns:

  • Frimärket ska avbildas i sin helhet och med stämpelmarkering.
  • Frimärksbilden får inte förändras. Sverige, valörbeteckning och tandning ska finnas med.

Bilderna är fria att använda i redaktionell text om frimärkena. All övrig användning kräver tillstånd.

Kontakt: pnf-se.verksamhetsstod@postnord.com

Ladda ner frimärksbilder

9 januari 2020

Hjärtliga hälsningar

Frimärksutgåva Hjärtliga hälsningar, 9 januari 2020.

Nu kan du återigen skicka dina gratulationer, inbjudningar och övriga hälsningar med hjärtan, ett motiv som många önskat sig. Färgglada hjärtan med innehåll som kanske knyter an lite extra till just dig som avsändare eller till mottagaren. Blommor, fåglar och musiksymboler virvlar runt tillsammans med bin och mycket annat.

Häfte, 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev.
Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, inrikes brev.
Rullfrimärke,100 st/rulle, 1 motiv, 22 kr.

Illustration: Sabina Wroblewski Gustrin
Design: Sabina Wroblewski Gustrin
Färger: 4 färger offset
Papper: Självhäftande
Format häftesfrimärken: 26,5 x 26,25 mm
Format rullfrimärke: 26,5 x 26,25 mm
Format rullfrimärke 22 kr: 26,5 x 36,6 mm

Dörrar

Frimärksutgåva Dörrar, 9 januari 2020.

Valörerna 50 kr och 20 kr kompletterar du med när du skickar t.ex. våra förfrankerade påsar till utlandet eller andra tyngre försändelser.
Dörrar har en basfunktion att sluta till, stänga ute och skydda. Men de kan också berätta en historia om sin tid och om huset och dess innevånare. 50 Kr har dörren till Zorngården som motiv, ritad av Zorn själv. 20 Kr visar dörren från Villa Edstrand i Falsterbo ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz.

Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, 50 kr.
Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, 20 kr.

Foto: Fabio Galli (Villa Edstrand), Hans Cogne (Zorngården)
Design: Hans Cogne
Färger: 4 färger offset
Papper: Självhäftande
Format: 26,5 x 45 mm

30 april

Aktiv fritid

Färgstarka fartfyllda motiv som visar några populära aktiviteter, några välbekanta sedan länge och några nykomlingar. Vad sägs om en kajaktur? Stilla glida fram över vattnet och komma naturen riktigt nära. Föredrar du att susa fram genom staden på en skateboard/longboard, eller har du fastnat för Padel. Alla motiv fungera lika bra för dig som behöver porto för inrikes brev upp till 50 gram.

Häfte, 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev.

Hilma af Klint

Hilma af Klints (1862–1944) konstnärskap fortsätter att fascinera. Hennes abstrakta måleri var långt före sin tid och när hennes målningar visades först 42 år efter hennes död väckte de stor uppmärksamhet. Hon räknas numera som en föregångare inom den abstrakta konsten. 

Häfte, 5 frimärken, 5 motiv, 22 kr.
Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, inrikes brev.

Europa 2020 – Gamla postvägar

Gamla postvägar är gemensamt tema för länderna inom Posteurop. Långt innan alla hushåll i Sverige fick rätt att få post flera dagar i veckan fanns fasta postrutter. Den mellan Stockholm och Hamburg är en av de äldsta och var en viktig länk för nyhetsförmedling till och från kontinenten.

Miniark, 3 frimärken, 3 motiv, 22 kr

Drottning Silvia 2020

Frimärket med vår Drottning kommer nu med ny färg och nytt aktuellt porto för utrikes försändelser upp till 50 gram. 

Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, 22 kr.

27 augusti

Min hund

Människans bästa vän och följeslagare uppmärksammas genom en tävling där alla uppmanas skicka in en historia om varför just min hund ska bli frimärke. I augusti får vi se vilka fem hundar som får sitt porträtt på frimärke.

Häfte, 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev.

Trappor

Trappor är en konstruktion som gör det möjligt att förflytta sig mellan olika våningsplan. De kan ha olika form: gå i sicksack eller i spiral. 40 kr visar trappa från svenska ambassaden i Berlin, arkitekt Gert Wingård. 30 kr visar en torntrappa från Slakthusområdet i södra Stockholm.
Valörerna 30 kr och 40 kr kompletterar du med när du skickar t.ex. våra förfrankerade påsar till utlandet eller andra tyngre försändelser.

Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, 40 kr.
Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, 30 kr.

12 november

Julpost 2020

Att skicka hälsningar är en kär tradition som hör julen till. Många föredrar att skicka en fysisk hälsning i form av ett julkort. Självklart kommer det att finnas julfrimärken även i år, framtagna för att passa extra bra till dina julhälsningar.

Häfte, 10 frimärken, 10 motiv, Julpost
Rullfrimärke, 100 st/rulle, 1 motiv, inrikes brev.

Vinterdjur

Våra inhemska däggdjur förbereder sig för den kalla vinterperioden. Vissa genom att byta färg för att bättre smälta in i omgivningen medan andra nöjer sig med tjockare päls. Här är motiv med djur som är aktiva även under vintern. De som går i ide får sova vidare i lugn och ro.

Häfte, 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev

Customer service