Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Om frimärken

Fakta om frimärken

Svenska frimärken visar svensk natur, kultur, sport, näringsliv, aktuella händelser, företeelser och personligheter.

Frankera personligt

Med hjälp av ett frimärke för 11 kronor kan du enkelt och bekvämt skicka en hälsning var som helst i landet. Att få något personligt i brevlådan är extra uppskattat, särskilt eftersom en stor del av vår kommunikation sker digitalt. Att kunna matcha sin hälsning med ett passande frimärke känns extra kul och genomtänkt. Lite som pricken över i. Det finns många olika motiv att välja på för olika behov. Ta gärna en titt i butiken eller följ @svenskafrimarken på Instagram för tips och inspiration.

Frimärksvalörerna är som kontanter

Tanken bakom de olika frimärksvalörerna är densamma som för pengar. Det finns frimärken med valörer från 50 öre ända upp till 100 kronor. Därför är det inga problem att plocka ihop frimärken till alla typer av försändelser, lätta kort såväl som tunga brev.

Praktiskt med tio frimärken i häftet

Till den lättaste försändelsen räcker det med ett frimärke. För varje viktgräns lägger du till frimärken, och för den tyngsta försändelsen använder du alla tio. Köper du ett inrikes häfte räcker det således oavsett vilken typ av inrikes försändelse du har tänkt skicka. Frimärken med valör Inrikes brev gäller oavsett framtida portohöjningar.

Hållbara frimärken

Våra frimärken är FSC®-märkta, vilket innebär att pappret är certifierat enligt standarden för ansvarsfullt skogsbruk. Läs mer på fsc.org

Så blir ett frimärke till

Bakom varje frimärke ligger en omsorgsfull process från idé till färdig produkt. Allra först väljer vi bland alla frimärksförslag som kommer in till oss från svenska folket. Sedan är många olika personer med och bidrar med sina kunskaper, till exempel konstnärer, designers, projektledare och tryckare. Även människor som är experter på det som så småningom ska bli själva motivet, är till stor hjälp. Alla frimärksprojekt ser olika ut.

Förslag och önskemål

Eftersom behoven är olika bland företagskunder, privatkunder och samlare gäller det att hålla en bra balans i frimärksutgåvorna. Stor hänsyn tas alltid till förslagsställarna, och i vårt frimärksråd bestämmer medlemmarna vilka förslag som till slut hamnar på frimärke. Marknadsavdelningen ser till att hitta en mix som håller över tiden.

Två frimärken med illustrationer av hjärtan.

Köp frimärken i butiken

Köp frimärken och förpackningar med porto i butiken.

Två frimärken

På gång

Under året ordnar vi en rad evenemang som är öppna för allmänheten.

Två frimärken

Frimärksåret 2020

Nytt år, nya frimärken. I år kommer vi bland annat att få se färgglada hjärtan, hundar och fritidssport – en blandning för alla smaker och behov.

Föreslå frimärke

Har du en bra idé till ett frimärksmotiv? Skicka in det till oss! Här kan du läsa om hur du gör för att skicka in ditt frimärksförslag.

Abonnera på frimärken

Få de allra senaste frimärkena direkt hem i din postlåda. Vi har ett flertal intressanta abonnemang att erbjuda.

Kontakta PostNord Frimärken

Vill du veta mer eller har frågor, kan du alltid kontakta oss via mejl eller telefon.
Customer service