Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge
Logistik

Rekordsnabb etablering av nytt centrallager

När Sportmaster, Danmarks största sportkedja, var i behov av ett bättre logistikcentrum för butik och e-handelskunder vände de sig i våras till PostNord. Fem månader senare hade Sportmaster ett nytt lager i Arlöv.

Fastigheten i Arlöv, på 10 000 kvadratmeter, hade fram till i år varit BMW:s reservdelslager. 
– Placeringen nära de danska kunderna, storleken på lagret och lokalernas utformning passade Sportmasters utbud av sportprodukter perfekt, säger Håkan Lindberg, regionchef vid PostNord TPL.

PostNord fick samtalet från Sport Danmark A/S, mer känt som Sportmaster, i maj 2018. De jobbade redan med PostNord för distribution av paket i Danmark och sökte nu en partner som snabbt kunde ta sig an lager, plock och pack. Trots att PostNords TPL-verksamhet just då saknade kapacitet i befintliga lager i Danmark och södra Sverige inleddes en diskussion om samarbete. Carl-Emil Larsson, CFO inom TPL på PostNord, fann den passande lokalen och bara några månader senare öppnade det nya lagret.
– Att få ihop interface, produktionsutrustning, logistikutveckling och HR med anställning av 50 nya kompetenta medarbetare på så kort tid är unikt, säger Håkan Lindberg.

Den 19 juli skrevs ett avtal med fastighetsägaren och bara två veckor senare började lagret anpassas för att rymma sportkedjans cirka 35 000 artiklar. I oktober flyttades en miljon produkter till lagret som är i full drift sedan 15 oktober.
– Nu sköter vi hela distributionskedjan för både butik och e-handel. Och vi ser en möjlighet att i framtiden bygga ut befintligt lager med 6 000 kvadratmeter för att kunna etablera ytterligare kunder.

Brian Gøbel Poulsen, direktör vid Supply Chain & Merchandise Planning på Sportmaster, är nöjd med etableringen.
– Vi valde PostNord eftersom de hade ett upplägg som matchade våra behov vad gäller kapacitet, plats och pris. Samtidigt är PostNord en professionell partner med beprövade processer och IT-system och byggnaden av lagret har följt det snäva schema som vi tog fram tillsammans med PostNord.

Håkan Lindberg berättar vidare att PostNord har långtgående planer att genomföra en expansion av terminalen i Helsingborg med 30 000 kvadratmeter.
– Planen är att expansionen ska vara klar i januari 2020. Vi ser även ett ökat behov av expansion i vårt lager i danska Köge där vi flyttade in i december 2017. Lokalerna är redan helt fyllda.

Läs fler artiklar.