Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Hållbar energi

Solceller ska bidra till klimatmålen

För att bidra till klimatmålen sätter nu PostNord solceller på taket till en terminal i Helsingborg. "Vi vill bidra med positiv energi i klimatdebatten och tror att solceller är framtiden.” säger Thomas Persson logistikchef."

Terminalen i Helsingborg täcker en yta på 1 615 kvadratmeter och har en installerad toppeffekt på 143 kW/h. Solcellerna har sedan årsskiftet bidragit med el till terminalens verksamhet.

– Vi vill bidra med positiv energi i klimatdebatten och tror att solceller är framtiden. Vi har en stor truckpark på terminalen med 90-talet batteridrivna fordon och då är det inte mer än rätt att vi på detta vis satsar på hållbar energi. Taket på terminalen passar ypperligt för solenergiproduktion, berättar Thomas Persson logistikchef på terminalen som ligger i Helsingborg och är en av PostNords största byggnader. 

Årsproduktionen av solel skulle kunna användas till att köra cirka 70 000 mil med elbil, låta en 40W-lampa lysa konstant i 375 år eller koka cirka 5 260 000 koppar kaffe. PostNord räknar med att produktionen kommer att täcka 11 procent av den årliga elförbrukningen i fastigheten. Satsningen görs tillsammans med fastighetsägaren Bockasjö och med solcellsbolaget Save-By-Solar.

Läs mer om PostNords klimatmål som ska mötas år 2020.

Män står på ett tak med solceller.
– Vi vill bidra med positiv energi i klimatdebatten och tror att solceller är framtiden. Vi har en stor truckpark på terminalen med 90-talet batteridrivna fordon och då är det inte mer än rätt att vi på detta vis satsar på hållbar energi.

 

Customer service