Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Produkter och tjänster med klimatet i åtanke

Leveranser nära eller direkt till hemmet, självkörande fordon och pantbara förpackningar. Vi har klimatet i åtanke när vi tar fram alla våra produkter och tjänster.

Klimatvänliga och pantbara förpackningar

Hela tiden testar vi innovativa lösningar, för att se hur våra produkter och tjänster kan bidra till framtidens hållbara samhälle. Vi vill kunna erbjuda våra kunder produkter och tjänster med klimatet i åtanke. Det ska vara lätt att göra rätt.

Vi på PostNord arbetar för att de förpackningar som vi säljer ska tillverkas av hållbart material, som både tar hänsyn till miljön och är tåliga så att innehållet levereras på ett säkert sätt.

FSC-märkta förpackningar (licensnummer N003026)

Hela tiden ökar vi andelen återvunnet eller FSC®-märkt material i våra förpackningar. Alla våra blåa påsar och boxar är tillverkade av material från ansvarsfullt brukade, FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.

Vi köper in över två miljoner FSC®-märkta förpackningar varje år. FSC®-märket gör att konsumenter kan välja varor av papper och kartong som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Återvinn och återanvänd

Vi uppmuntrar privatpersoner att både återvinna och återanvända våra förpackningar. Två av våra boxar har dubbel limremsa så de ska vara enkla att återanvända. 

Våra förpackningar håller länge och kan användas om och om igen – och är även pantbara med återvinningsappen Bower. 

Läs mer om samarbetet med Bower.

Mer hållbara paketleveranser

Förutom att ta ansvar för våra egna utsläpp vill vi även underlätta för privatpersoner att minska sin klimatpåverkan i samband med pakethämtning. Vi utvecklar och testar innovativa lösningar för att göra pakethämtning både smidig och bättre för klimatet.

Paketboxar nära hemmet, eller hemleverans med självkörande fordon, är två exempel som gör att konsumenten inte behöver köra bil för att hämta sina paket.

Ett innovativt exempel är den självkörande leveransroboten Hugo som testades under 2021/2022 ute i verkligheten.

Läs mer om våra tester med robotleveranser.

Vi arbetar för att minska utsläpp från e-handeln

Vi kan påverka hur paketen transporteras – och i vissa fall hur de packas.

Så minskar vi utsläpp från e-handeln
Så minskar vi utsläpp från e-handeln