Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren
Min hund på frimärke

Tävlingsregler

Så tävlar du

Tävlingen pågår fr.o.m. måndagen den 20 januari t.o.m. söndagen den 9 februari 2020. För att delta i tävlingen behöver du godkänna våra tävlingsregler, ladda upp en bild på din hund på vår sajt och motivera varför just din hund ska få bli frimärksmotiv.  Du deltar som privatperson, är över 18 år och bosatt i Sverige. Du måste äga rättigheten till att använda bilden av hunden du skickar in till tävlingen.

Ta en bild av din hund och lägg den på postnord.se/minhund. Skriv en motivering till varför det är just din hund som skall porträtteras på frimärke. I samband med att du deltar i tävlingen ger du oss rättigheten att använda bilden (både motiv och immateriella rättigheter), så länge som frimärkshäftet som blir resultatet av tävlingen finns till försäljning.

Val av vinnare

PostNord väljer i en jury tillsammans med Svenska Kennelklubben ut fem vinnarhundar. Juryn bedömer vad som gör just denna hund speciell. Därför ber vi dig att i motiveringen kort beskriva vad hunden gör för dig, din familj eller kanske för någon annan.

Vinnarna får besked via e-post måndagen den 23 mars 2020 och de offentliggörs fredagen den 27 mars. Om vi kontaktat dig och inte hört från dig senast under tisdagen den 24 mars kl 15.00 väljer vi en annan vinnare.

PostNord förbehåller sig rätten att offentliggöra namnen på vinnarna på PostNord Sveriges webbsida postnord.se och på våra sociala mediekonton Facebook och Instagram, samt på andra ställen vi finner relevanta som exempelvis pressmeddelanden och i media.

Frimärkena med vinnarhundarna ges ut den 27 augusti 2020 och motiven måste hållas hemliga fram till dess.

Vinst

Om du vinner blir din hund porträtterad av en av Sveriges duktigaste hundfotografer. Porträttet blir ett nationellt svenskt frimärke med valör Inrikes Brev. 

Du mottar också ett unikt verk bestående av en porträttbild med din hund på, inramat och signerat av fotografen. Du mottar även 5 häften à 10 frimärken med de nya motiven, årsboken Svenska frimärken berättar och en inramad frimärksförstoring av din hund.  

Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter. Vinstskatt kan komma att uttas.

Rättigheter

Rättigheterna till bilderna som tas av vinnarhundarna tillfaller PostNord. PostNord kan därför fritt använda bilderna för information och marknadsföring av frimärken och övriga brevtjänster på alla plattformar såväl internt som externt både nationellt och internationellt.

Användning av persondata

Dina personuppgifter som du sänder in i samband med tävlingen kommer att behandlas inom ramen för tävlingen och i samband med offentliggörandet av vinnare av tävlingen. Behandlingen kommer att baseras på PostNords legitima intresse för tävlingens genomförande.

Övrigt

Medarbetare i PostNord-koncernen och deras familjemedlemmar får ej delta i tävlingen. 
PostNord förbehåller sig rätten att kunna justera förhållandena i tävlingen.  
PostNord förbehåller sig rätten att blockera/radera innehåll och bilder som kränker tredje parts rättigheter samt att avsluta tävlingen utan förvarning. Vid misstanke om fusk förbehåller PostNord sig rätten att exkludera deltagare utan förvarning.  
Facebook och Instagram är inte involverade i tävlingen, varken i form av administration, sponsring eller på annat vis.  
Tävlingen anordnas av PostNord Sverige AB.

Customer service