Händer med handskar som håller i ett paket som ska levereras på tillfälliga utlämningsstället Stockholmsmässan.
Jul och nyår 2020

Vi öppnar världens största paketombud med Drive Thru

Stockholmsmässan i Älvsjö och Svenska Mässan i Göteborg blir världens största paketombud — hämta ut dina julklappar säkert med Drive Thru och digital kö.

Tillsammans med Stockholmsmässan i Älvsjö och Svenska Mässan i Göteborg öppnar vi världens största paketombud – hämta ut dina julklappar säkert med Drive Thru. Dessutom pilottestas digitala köer för att du ska kunna vänta utan trängsel.

Nu ställer Stockholmsmässan i Älvsjö och Svenska mässan i Göteborg om och blir tillfälliga paketombud. Med en pågående coronapandemi och skarpare restriktioner, parallellt med förväntade rekordvolymer av e-handlade paket inför jul, öppnar vi nu upp världens största drive thru-ombud. Utanför de stora mässhallarna på 25 000 kvadratmeter respektive 41 000 kvadratmeter kan man hämta upp sina julklappar utan att ens behöva lämna bilen. Drive thru-ombuden är öppna till och med 23 december 2020.

Stora ytor för paketvolymer

Med de enorma ytorna som mässhallarna tillhandahåller kan vi ta emot och förvara en stor mängd paket och samtidigt erbjuda säker upphämtning av paket och inlämning av returer. Vi har tagit det här initiativet för att minska belastningen hos våra ombud i en tid då paketvolymerna ökar stort. Vi undersöker även andra möjligheter för att öppna upp fler nya lösningar och ombud i andra delar av landet.

Köa digitalt på tryggt avstånd

Just nu pilottestas ett digitalt kösystem hos flera ombud, för att sedan kunna rullas ut på platser där det finns behov. Det digitala kösystemet effektiviserar paketutlämningen och gör det lättare att hålla avstånd på plats. Precis som det låter möjliggör det nya systemet att du kan köa på distans och gå in och hämta ditt paket först när det är din tur. Det digitala kösystemet finns tillgängligt på Svenska Mässan och flera av PostNords ombud att använda från och med den 7–11 december.

Så här gör du för att hämta upp ditt paket i någon av våra Drive Thru-ombud

 1. Välj Stockholmsmässan Drive Thru (125 30 )eller Svenska mässan Drive Thru (412 51) som paketombud när du väljer utlämningsställe i webbutiken. Du hittar dem enkelt genom att söka på namn eller postnummer, här inom parentes.
 2. Följ anvisningarna på plats inne på området. Var redo med att visa din avisering eller ha ditt paket färdigetiketterat med retursedel för snabb utlämning/inlämning.
 3. Dina paket levereras till bilen.
 4. På Svenska Mässan kan du också komma till fots, använd då den digitala kön för att vänta på din tur med tryggt avstånd.

Så här går det digitala kösystemet till

 1. Scanna QR-koden som sitter utanför ditt postombud, detta kan du göra på corona-säkert avstånd. Du blir nu slussad till en webbsida där du får en digital kölapp.
 2. Här blir du ställd i kö och tilldelad ett könummer. Se hur många som är före dig i kön.
 3. Legitimera dig med mobilt BankID under tiden i PostNord App för att effektivisera utlämningen ytterligare.
 4. Håll ett öga på ditt könummer i telefonen, när det blir din tur syns det i din telefon.

Öppettider Stockholmsmässan Drive Thru och Svenska Mässan

På våra tillfälliga Drive Thru-ombud kan du hämta paket samt lämna in förberedda returer med fraktsedel.

 • Öppet till och med 23 december.
 • Vardagar klockan 11–19.
 • Lördagar klockan 10–15.
Massor av paket i en bur på terminal.

E-handla smartare i jul

Att e-handla alla julklappar är bekvämt och enkelt, men det finns fallgropar. Här är fem tips som gör dig till en smartare nätshoppare.

Bli smartare

Ett blått PostNord-paket på en köksbänk.

Paketeringstips när du ska skicka julklappar

Här hittar du tips och råd om hur du på bästa och tryggaste sätt förpackar julklapparna du skickar som paket.

Så packar du säkert

Illustration från julkortspåsen 2020.

Tips för privatpersoner

Läs om vad du som privatperson kan göra för att alla paket ska komma fram i tid.

Till tips för privatpersoner