PostNord Logistics Award

Juryn

Sedan år 2002 delas den prestigefyllda logistikutmärkelsen PostNord Logistics Award ut för att uppmärksamma och premiera framgångsrika logistiklösningar. 

PostNord Logistics Award är den enda logistikutmärkelsen i Sverige som alla företag och organisationer själva kan nominera sig till. Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Läs intervju med ordförande Mats Abrahamsson.

Jury

Stefan Karlöf. projektleder juryns arbete. Han är chefredaktör och grundare av tidningen Supply Chain Effect och en erfaren skribent och analytiker inom supply chain management och logistik. Stefan har även författat och medförfattat flera böcker och skrifter inom supply chain och logistik.

Carl Lumsden. Logistikchef på Skruvat.se och Bythjul.com. Carl har drivit en framgångsrik utveckling av e-handelslogistik på flera lönsamma och framgångsrika företag, bland annat Tretti.se, Mediamarkt, Bygghemma och sedan 2018 på Bythjul.com och Skruvat.se.

Peter Hesslin. Chef för affärsområdet e-handel och logistik på PostNord Sverige. Peter har även innan han kom till PostNord arbetat med logistik där han senast var vd på DHL Freight i Sverige och CEO för Norden, Baltikum och Storbritannien. Både i arbetet och utanför har Peter ett stort intresse för hållbarhet och socialt ansvarstagande och är bland annat styrelseordförande i Ung Cancer.

Mats Abrahamsson. Ordförande i juryn. Han arbetar som professor i logistik och ansvarig för avdelningen Logistik- och kvalitetsutveckling på Linköpings universitet. Mats har även arbetat för en lång rad svenska och internationella storföretag och har publicerat ett flertal artiklar och böcker.

Mathias Krümmel. Vd PostNord Sverige och medlem av PostNords koncernledning sedan 2021. Mathias har arbetat i PostNord i tjugo år, bland annat som chef för affärsområdet Solutions, som försäljningsdirektör samt vd och chef för Produktion, PostNord Sverige.

Mats Rignell. Supply Chain Executive. Mats har lång erfarenhet av logistikutveckling – bland annat i SCA Consumer, Åkerlund & Rausing, IKEA och Nobia – med fokus på att koppla logistiken till företagets lönsamhet och tillväxt.

Lotta Lyrå. Koncernchef och vd för skogskoncernen Södra. Tidigare har hon bland annat varit vd och koncernchef för Clas Ohlson, global utvecklings- och expansionschef på Ikea samt haft olika befattningar vid Södra Skogsägarna och McKinsey & Company.