Prispokal till PostNord Logistics Award, designer Stephen Schaum.

PostNord Logistics Award

Den 13 april korade vi vinnaren av PostNord Logistics Award i en digital direktsändning. Vi ställde om 2021 års upplaga av evenemanget och prisutdelningen för PostNord Logistics Award till en digital sändning där vi hyllade de mest hållbara och innovativa logistiklösningarna.

Årets vinnare av PostNord Logistcs Award – Command Center

Årets sändning innehöll mycket mer än en prisutdelning. Under PostNord Logistics Awards bjöd vi in aktörer från branschen för att diskutera hur logistikbranschen har påverkats av en tid av ovisshet – en affärskritisk omställning och kraven på en hållbar försörjningskedja.

Vilka globala och nationella konsekvenser har pandemiåret 2020 medfört branschen? Stängda gränser, importpåverkan och restriktioner har bidragit till ett förändrat konsumentbeteende – vi samtalar om hur logistikbranschen snabbt har behövt ställas om och agera agilt. Vilka har varit de största utmaningarna och möjligheterna?

Se sändningen i efterhand

Program

Moderator: Max Landergård

 1. Intro: En dynamisk supply chain – när omvärlden snabbt ställs om
  En tillbakablick på året som har varit och hur logistikbranschen har påverkats av en tid i ovisshet. Reflektioner med Peter Hesslin, Chef e-Commerce & Logistic från PostNord och moderator Max Landergård.

 2. Omvärldsanalys – vilka globala och nationella konsekvenser har pandemiåret inneburit?
  Fredrik Bergström, Affärsområdeschef WSP Advisory Sverige, analyserar infrastrukturen och transportflöden globalt och nationellt. Hur har logistikbranschen påverkats av förändringarna som sker i samhället, i handel och inom industrin? Konsumenternas förändrade köpbeteende som är en konsekvens av coronapandemin – kravet på digitaliseringsutveckling och hur påverkar den digitala tekniken var vi bor i framtiden?

 3. Förpackningsresan – mot en mer klimatsmart e-handel
  Hur kan e-handelsbranschen möta konsumenternas krav på mer hållbara förpackningar? Och vad är egentligen en hållbar transport? Samtal med Sofia Leffler-Moberg, Hållbarhetschef från PostNord.

 4. Omställningens möjligheter
  Andreas Wilson, Global Supply Chain Lead från Hästens sängar, gästar oss och berättar om hur de har ställt om verksamheten och bland annat utvecklat en helt ny affärsmodell – vilka möjligheter omställningen har inneburit för Hästens sängar.

 5. Det nya normala
  En trendspaning där vi tar tempen på framtidens logistikkedjor med Per Olof Arnäs, Associate Partner på Steerlink Partners.

 6. Slutord
  Peter Hesslin, Chef e-Commerce & Logistic från PostNord och moderator Max Landergård analyserar och summerar vilka krav och möjligheter framtidens logistikbransch står inför.

Tidigare vinnare

Läs om tidigare vinnare och finalister från 2002 och framåt.

Priset

Stephen Schaum har skapat statyn Two Rivers till PostNord Logistic Awards.

Juryns medlemmar

Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet.