E-handelsanalys

Analysera dina målgrupper och uppnå en mer lönsam e-handel.

Förbättra din e-handel med hjälp av vår e-handelsanalys

Vill du förbättra din e-handel? Vårt eget analysverktyg gör det möjligt för dig som företag att få större kännedom om dina kunder.

Analysera dina målgrupper för att förbättra din E–handel.

Möjlighet att välja en liten eller en stor analys.

Kan hantera stora mängder kunddata för en djupare analys.

 

Vi är Sveriges största paketleverantör och levererar paket till Sveriges alla postnummerområden. Vi vet inom vilken bransch avsändarna finns och till vilken del av Sverige som varorna levererats. Den kännedomen kombinerar vi med redan kända fakta om livsstilsgrupper från Conzoom och fakta om befolkning från SCB.

Analysen görs i PostNords eget analysverktyg och visar var du hittar de mest intressanta målgrupperna. Det enda du behöver bidra med är postnumren till dina befintliga kunder. Det finns två nivåer av e-handelsanalys:

Bas – snabbanalys

Vi utgår från dina befintliga kunders postnummer. Utifrån dessa får du veta vilka livsstilsgrupper dina kunder tillhör. Det ger dig ett bra underlag för att ta beslut om vilka av dina befintliga och potentiella kunder du bör bearbeta samt hur du bör kommunicera med dem.

Fördjupning (Premium) – stor mängd data, djupanalys

Fördjupning innebär en djupanalys av livsstilar och SCB-fakta vilket ger en högre precision vid urvalet av potentiella målgrupper. Du kan välja att analysera hela eller en del av din kundbas.

Direktreklam (DR) – ett effektivt sätt att driva trafik till din webbplats

Vill du veta vilka målgrupper ditt företag ska kontakta för att få nya kunder eller hur du får din målgrupp att besöka företagets webbplats? Flera undersökningar visar att direktreklam är ett effektivt sätt att göra det. Utifrån analysen ges förslag på hur ni bör gå tillväga. Vi har ett brett utbud av DR-lösningar och kan ge stöd med allt från planering till uppföljning av kampanjen.

Kostnad

Från 20 000 kronor, exkl. moms, ingår en analys med tillhörande rapport.

Kom igång med E-handelsanalys

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om hur du kan analysera dina målgrupper för att uppnå en mer lönsam e-handel.

Relaterade tjänster

Svarsanalys

När du vill förstå vilka kunder som svarade på ditt utskick.

Mer om Svarsanalys

Adressvård

När du vill hålla ditt kundregister uppdaterat.

Mer om Adressvård

Transaktionsanalys

Ger dig god kunskap om dina kunders konsumtionsmönster.

Mer om Transaktionsanalys