Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge
Podcast – lyssna här eller där poddar finns

Dokumentärserie i fem delar: På väg

I dokumentärserien På väg får vi följa PostNord i fem spännande poddavsnitt, där vi tar upp olika problemställningar utifrån PostNords utmaningar. Programledare är journalisten Lennart Persson och du kan lyssna på avsnitten här, på Spotify eller där du hittar andra poddar.

I dokumentärserien djupdyker vi i fem olika ämnen: vd-intervju med Annemarie Gardshol, medielogiken kring företaget, chaufförsbristen, den så kallade "Kinainvasionen" och vad det var som egentligen hände, samt PostNords 400-åriga historia.  

Med dokumentärserien vill vi ge en bättre inblick i de frågor där vi har störst utmaningar just nu och även lyfta områden som uppmärksammats av allmänhet och media.

Avsnitten är mellan 30 och 60 minuter långa och kommer att släppas varannan vecka. Dokumentärserien kommer att finnas där du hittar poddar samt på Spotify och på denna sida. Programledare i samtliga avsnitt är Lennart Persson – en välkänd journalist med lång bakgrund från SVT och Sveriges Radio.

Avsnitt 5: PostNords historia

Avsnitt 4: Paketinvasionen från Kina

I det fjärde avsnittet diskuteras den så kallade invasionen av ”kinapaket”. Det exploderade av försändelser från Kina under 2017 och början av 2018, vilket startade en mängd följdeffekter och diskussioner i media och sociala medier. I avsnittet får vi bland annat reda på bakgrunden, vad det var som hände och varför PostNord nu mer tar ut en avgift.
Medverkar i avsnittet: Freddy Sorbin, vd på Kicks samt ordförande Svensk Digital Handel, Caroline Englund journalist på Breakit och Peter Hesslin, PostNord.
Programledare är Lennart Persson, journalist med lång bakgrund från SVT och Sveriges Radio.

Avsnitt 3: Chaufförsbrist

I det tredje avsnittet av poddserien På väg tar vi upp den omfattande chaufförsbristen i Sverige. 50 000 chaufförer kommer att gå i pension inom tio år. Det är inte bara ett problem inom logistik- och transportbranschen och PostNord, det påverkar hela Sverige. Chaufförsbristen och dess konsekvenser behöver belysas och diskuteras ur olika perspektiv – det gör vi i detta poddavsnitt.

Medverkar i avsnittet: lastbilschauffören Angelica Astvik, utbildningsminister Anna Ekström, Johan Lindholm, SEKO och Lasse Holm, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) och Kristina Jakobsson, PostNord Sverige.
Programledare är Lennart Persson, journalist med lång bakgrund från SVT och Sveriges Radio.

Avsnitt 2: Medielogik

I avsnitt två av dokumentärserien På väg diskuterar Claes Elfsberg, Roberta Alenius och Ann-Marie Åsheden begreppet medielogik samt hur företag granskas av media. Är det verkligen så illa med PostNord som media vill ge sken av? Vad gör PostNord för att öka kvaliteten och för att få tillbaka allmänhetens förtroende? Medverkar gör även Emma Riblom, kommunikationschef på PostNord Sverige. Programledare är Lennart Persson, journalist med lång bakgrund från SVT och Sveriges Radio.

Avsnitt 1: Annemarie Gardshol

I första avsnittet av dokumentärserien På väg får vi ta del av en intervju med Annemarie Gardshol. Hur var läget i bolaget när Annemarie klev på som vd? Vad har hänt sedan dess och hur ser hon på PostNords framtid? Dessutom får vi höra brevbärarna Peter, Monica och Björn samt lastbilschauffören Ali och terminalarbetaren Johannas frågor till Annemarie.