En tjej från PostNord lastar in ett stort paket i en container med DigitalLOCK,
Artikel/Logistik

Hämta paketet med digital nyckel

Nu blir det enklare för företagskunder att hämta sina paket. PostNords nya lösning DigitalLOCK erbjuder leveranser bakom digitala lås.

Det kommer ständigt nya leveranssätt för konsument, men det är inte lika vanligt med valfrihet för företagskunder. Därför har PostNord, i samarbete med låsföretaget Qlocx, tagit fram en lösning där företag kan hämta sina paket i ett angivet förvaringsutrymme när det passar dem.

Det fungerar så att kunden utrustar exempelvis en container, en förrådsdörr eller leveransbox med ett digitalt lås. PostNords integrationsplattform för digitala lås ger föraren en engångsnyckel. När leveransen är utförd är nyckeln förbrukad och godset inlåst. 

Som mottagare får du en avisering om att godset har levererats och bestämmer själv när det passar att hämta ut det. En fördel med lösningen är att leveransen inte behöver kvitteras.

– Det här leveranssättet visar på hur digitaliseringen förändrar logistikbranschen, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord och påpekar att DigitalLOCK lämpar sig för leveranser till byggarbetsplatser, butiker, lager eller liknande.

Samarbetet med Qlocx började som ett pilotprojekt men nu har PostNord implementerat lösningen i verksamheten och erbjuder den i hela Sverige.

 

Kontaktformulär för företag

Vill du veta mer om DigitalLOCK?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Är du privatperson och till exempel har en fråga om ditt paket, vänligen kontakta kundservice.