Hållbarhet

Här hittar du artiklar som handlar om hållbarhet.
PostNord-lastbilar.

Vinn och bli Årets Airfluencer

PostNord Airfluencers är ett initiativ där e-handelskonsumenter kan tävla och nominera e-handelsföretag som packar luftsnålt, till att bli Årets Airfluencer. Packa smartare!

Person som provar exoskelettet.

Lyft för medarbetarna med robotkraft

Exoskelett testas nu för att hjälpa medarbetare vid tunga lyft. Och testpiloterna i Veddesta är positiva till den nya tekniken.

Cirkulär ekonomi – är det räddningen?

Jordens naturresurser minskar för varje år. Samtidigt står ineffektiv resursanvändning enligt en FN-rapport för 50 procent av världens klimatutsläpp.

Forskningssamarbete för att minska luften

Forskare från Chalmers utreder nu tillsammans med PostNord hur pakettransporterna ska få minskad klimatpåverkan – så att vi skickar runt mindre luft.

PostNord-lastbil i gatumiljö.

Guldrankning till PostNords hållbarhetsarbete

PostNord tillhör världens bästa företag när det kommer till hållbarhet. Det visar EcoVadis hållbarhetsrankning där PostNord än en gång klarat guldnivån.

På väg mot ett fossilfritt PostNord

För att nå målet om fossilfrihet 2030 investerar PostNord löpande i en fordonsflotta som drivs av el och förnyelsebara drivmedel. Nu rullas arbetet ut med helt fossilfria städer.

Förpackningsresan – mot en mer klimatsmart e-handel

Hur ska e-handelsbranschen möta konsumenternas krav på mer hållbara förpackningar? Och vad är egentligen en hållbar transport?

Mer läsning

Läs artiklar inom andra ämnen med anknytning till vår verksamhet och våra kunders intresseområden.