Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

MyPack Collect

För företag som vill skicka paket inom Sverige och Europa med snabb leverans till mottagarens ombud eller paketbox med snabb leverans .
Bli avtalskund
"Skicka företagspaket inom Europa med snabb leverans till mottagarens ombud."

Vad är MyPack Collect?

MyPack Collect är för företag som vill skicka paket, som väger upp till 20 kilo, inom Sverige och Europa. Paketet skickas till mottagarens ombud med snabb leverans. Vi levererar i Norden och Europa och har ett brett distributionsnät som ständigt växer.

Med MyPack Collect kan du följa paketets väg från det att vi hämtat det hos dig fram till dess att det är upphämtat av mottagaren hos ombudet. Mottagaren får ett meddelande via sms, mejl eller i PostNord App när paketet kan hämtas hos det ombud som mottagaren själv valt.

För att använda tjänsten behöver du vara avtalskund hos oss.

Leverans

Inom Sverige levereras MyPack Collect till mottagarens ombud inom 1–2 vardagar. Utanför Sverige levereras det normalt inom 2–6 vardagar. Till vissa orter och länder gäller längre leveranstid.

MyPack Collect går att skicka till:
Sverige, Norge, Danmark, Finland, Åland, Belgien, Estland, Frankrike, Irland*, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Spanien, Tjeckien, Tyskland och Österrike.

*Gäller från och med januari 2024.

Till övriga länder rekommenderar vi att du som företag använder tjänsten International Parcel.

Lördagsleverans

Med lördagsleverans kan du som e-handelsföretag erbjuda dina kunder att få sina beställda varor redan på lördagen, i stället för att behöva vänta till efter helgen. Det gäller för närvarande för leveranser inom Sverige. Lördagsleverans kombineras med MyPack Collect och innebär en extra leveransdag till ombud utan extra kostnad.

Paketbox

Paketbox är också ett leveransalternativ för MyPack Collect, utöver leverans till ombud. För att kunna erbjuda dina kunder leverans till paketbox kombinerar du MyPack Collect med vår tilläggstjänst Valfritt hämtställe. Paketboxar som är placerade utomhus är tillgängliga dygnet runt. Om paketboxen är placerad inomhus gäller samma öppettider som för fastigheten den står i.

Svanenmärkt

MyPack Collect är en av våra tjänster som levereras med en Svanenmärkt transport. Svanenmärket gör det enkelt för konsumenter att välja en mer hållbar leverans för varor som handlas online. 

Hur skickar jag?

Skicka via Skicka Direkt Business

Via Skicka Direkt Business kan du boka hämtning, skriva ut frakthandlingar och skapa elektronisk föravisering för MyPack Collect. Du kan även hämta rapporter för kontroll och uppföljning. Det går också att använda sig av ett eget transportadministrativt system (TA-system) godkänt av PostNord.

Tilläggstjänster

Collect in Store
Ger kunden möjlighet att välja vilket av kundens utlämningsställe paketet ska hämtas på. Gäller MyPack Collect inom Norden.

Collect in Store – Label only
Används då kunden bara har behov av avisering, via mejl eller sms, och utlämning via kundens eget utlämningsställe. Gäller MyPack Collect inom Norden.

Fast Liggetid 7 dagar
Mottagaren kommer inte att erbjudas utökad liggetid till 14 dagar. Gäller MyPack Collect inom Sverige.

Utökad Liggetid 14 dagar
Liggetiden utökas till 14 dagar. Gäller MyPack Collect inom Sverige.

Utökad Liggetid 30 dagar
Liggetiden utökas till 30 dagar. Gäller MyPack Collect inom Sverige.

Föravisering
Din mottagare får meddelande via mejl eller sms eller om vilken dag paketet kommer att levereras. Gäller MyPack Collect inom Sverige.

Postförskott/COD
Med Postförskott/COD betalar mottagaren för paketet innan det lämnas ut. Pengarna går in på det bank- eller plusgirokonto du angivit. Gäller MyPack Collect inom Sverige och till Norge.

Klimatkompensation
PostNord investerar den oavkortade ersättningen i förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Fossil energiproduktion ersätts av förnybar. Det görs med hjälp av FN-certifierade CDM-projekt (Clean Development Mechanism) via företag 2050.

Utökad identifiering
När det är extra viktigt att kontrollera att mottagaren personligen hämtar ut paketet. Utöver namn och adress kontrolleras även mottagarens personnummer innan utlämning via ett ombud. Gäller MyPack Collect inom Sverige.

Valfritt Serviceställe
Du kan välja utlämningsställe, det vill säga du väljer var mottagaren ska hämta sitt paket. Obligatorisk att använda till mottagare utanför Sverige.

Varuförsäkring
Teckna en kompletterande varuförsäkring.

Ålderskontroll
Används vid extra behov av kontroll att den som hämtar har rätt ålder för att ta emot leveransen, 16, 18 eller 20 år. Gäller inom Sverige.

Ändrat förfogande
Du har möjlighet att göra förändringar i processen innan mottagaren har hämtat paketet. Du kan till exempel ändra mottagare, mottagaradress eller bestämma att paketet ska gå i retur till avsändaren. Beställning görs via PostNord Portal om frakthandlingen har skrivits ut där, eller hämta blankett (pdf) för beställning av tilläggstjänsten.

Specifikationer

Pris

Se gällande prislistor för avtalskunder.

Mått och vikt inom Norden

Längd: minst 140 mm, max 1,5 m
Bredd: minst 90 mm
Höjd: minst 15 mm
Längd + omkrets: max 3 m
Vikt: max 20 kilo

Mått och vikt utanför Norden

Längd: minst 140 mm, max 1 m
Bredd: minst 90 mm
Höjd: minst 15 mm
Längd + omkrets: max 2,5 m
Vikt: max 20 kilo

Generell tjänsteinfo

Inlämning: Hämtning ingår, PostNords serviceställen
Utlämning: PostNords serviceställen
Spårbart: Ja
Leveranstid inrikes: 1–2 vardagar
Leveranstid utrikes: 2–6 vardagar

Skicka paket inom Europa till mottagarens ombud

Snabb och smidig leverans – flera tilläggstjänster för olika önskemål.

Bli avtalskund
Bli avtalskund